Košarka

[ Izvor: Nova sport ]

23. 10. 2024. 16:17 0

Nole: Sada Rafa i ja možemo piti mohito na plaži (VIDEO)

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković podelio je iskustvo poslednjeg meča koji je odigrao sa Rafaelom Nadalom.

On je Nadala pobedio u borbi za treće mesto na turniru u Rijadu „Slem šest kraljeva“ dok su u finalu igrali Janik Siner i Karlos Alkaraz.

To je bio poslednji meč njih dvojice, mada nezvanični, dok je i u zvaničnom Novak slavio na Olimpijskim igrama u Parizu pre samo tri meseca.

Zaokruženo je veliko rivalstvo gde je Đoković imao 31 pobedu, a Nadal 29 u onim takmičarski bitnim okršajima i obojici će to faliti.

- Da budem iskren, nije to toliko o pobedi u meču koliko je bilo samo da pokušamo da uživamo u svakom trenutku poslednjeg meča koji ćemo odigrati. Imali smo 60+ mečeva u rasponu od 19 godina i bilo je emotivno, bio je drugačiji osećaj na terenu. Uvek je jedinstveno i posebno kad igram protiv njega, ali što smo se više bližili povlačenju i poslednjem meču… Znalo se da će jedan od nas morati da se povuče prvi i znate, stvarno mi je drago što smo dobili još jednu šansu da igramo ovde u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, pred neverovatno strastvenom publikom, koja je pokazala da zna da ceni obojicu, posebno njega zbog borbenosti. Videli ste da je pogodio neke neverovatne vinere kad sam servirao za meč i pokazao je još jednom zašto je on Rafael Nadal, legenda i ikona našeg sporta. Čast i zadovoljstvo što sam još jednom delio teren sa njim - rekao je Đoković u Rijadu.

Na pitanje da li pamti neke posebne uspomene, naveo je jednu posebnu iz Kolumbije baš u godini kad je imao najveću dominaciju nad najvećim rivalom i sedam pobeda.

- Mnogo ih je. Mnogo smo se lepo zabavili u Kolumbiji kad smo tamo igrali meč 2011. To je bio prvi put kad sam ga malo upoznao privatno, van terena. Večerali smo zajedno, privatno smo provodili vreme. Pričali smo o životu, tenisu i takvim stvarima. Rivalstvo je bilo intenzivno, igrali smo svake godine u poslednjih 19, 20 godina po više puta. Nijedno drugo rivalstvo nije imalo toliko mečeva. Intenzivno i nije bilo lako biti blizak. Zato sam na terenu rekao da ćemo sad popiti mohito na plaži i da će sve biti opuštenija perspektiva. Divno je bilo videti ga sa porodicom. Postao je otac pre koju godinu. NEverovatno je. Dok sam igrao, prebirao sam po glavi mečeve koje smo igrali. Poseban trenutak i pamtiću to dugo vremena.

Ističe i da nema sumnje da će mu sve ovo sa Rafom faliti, kada se Španac bude povukao posle novembarskog Dejvis kupa.

- Sigurno će mi nedostajati naši mečevi, najveći turniri, svuda smo igrali, na svakoj najvećoj sceni. Rivalstvo sa njim, Rodžerom i naravno Endijem Marijem, to je ostavilo veliki trag u poslednjih 20, 25 godina i nadam se da će to dugo ostati u umovima ljudi - rekao je Novak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Ko će pre da ožedni?

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati