Tenis

[ Izvor: Sport klub ]

23. 10. 2024. 13:18 0

Nema ništa loše u tome ne biti kao Novak Đoković!

Puno tenisera verovatno sanja da bude kao Novak Đoković, da bude najbolji u istoriji, da osvaja sve što postoji, da bude vlasnik svih najvažnijih rekorda, da ima dovoljno novca za narednih ko zna koliko generacija svojih potomaka. Ali, verovatno prvi put, neko je priznao da nema takve želje.

Sloun Stivens, bivša šampionka Ju-Es opena i broj 3 na svetskoj listi, otkrila je da nema ambicije kakve krase ne samo Đokovića nego i mnoge druge asove:

- Nema ništa loše u tome ne biti Novak Đoković, ne može ceo svet da bude prvi na svetu – objasnila je Amerikanka koja nikada nije ponovila uspehe iz 2017, u intervjuu za podkast "Tenis insajder klub".

Slično je rekla i za Igu Švjontek, najuspešniju teniserku ove decenije, objasnivši svoj stav:

- Iga je fenomenalna igračica, dugo je bila broj 1, ali ja ne želim toliko da treniram. Ima osoba čije su ambicije ogromne, koje žele da budu na vrhu i to je nešto što čini ovaj sport jedinstvenim. Međutim, ja nisam takva.

 Stivensova ima 31 godinu, trenutno je 75. na svetu. Ima osam trofeja, najveći posle njujorškog je u Majamiju 2018. Iste godine je igrala i finale Rolan Garosa, kao i završnog Mastersa. Krajem prošle decenije delovalo je da bi mogla da nasledi sestre Vilijems, ali to vreme je odavno prošlo.

- Meni nije neophodno da postižem maksimalne uspehe da bih bila srećna - objašnjava.

 Kaže da joj uopšte ne pada teško da trenira koliko smatra da je potrebno da bude tu gde je. U sredini šireg svetskog vrha.

- Ovaj posao je veoma dobar i ne treba ga se odricati - objašnjava kroz smeh da ne namerava da menja zanimanje.- Doduše, mora mnogo da se putuje, ponekad je veoma stresno, dani su maksimalnog intenziteta, uvek ste u raznim neprilikama koje navijači ne vide, ali na kome drugom poslu vam toliko plaćaju da obučete tenisku opremu i igrate turnire? I ceo svet vas gleda na TV!

 Priznaje da ponekad na stvari gleda kao turista a ne kao profesionalna teniserka. Tako se bori protiv premorenosti, gubitka motiva…

- Ove godine sam rešila da idem na nova mesta, da vidim nove stvari. Na primer, izabrala sam azijske turnire kako bih videla Kineski zid. Za nas tenisere je povoljno to što mnogo putujemo, ne smem ni da pomislim kako bi mi bilo da sam ovih 12 godina teniske karijere provela u kancelariji. Ključ je zabaviti se.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Ko će pre da ožedni?

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati