Košarka

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

20. 10. 2024. 13:13 1

Počinju "slatke muke" za Žoca

Košarkaši Partizana će u subotu pokušati da kompletiraju izuzetno uspešnu nedelju. Posle oba trijumfa u duplom kolu Evrolige, ekipa koju vodi Željko Obradović imaće gostovanje u ABA ligi, gde će, po prvi put ove sezone, trener Obradović moći da računa na sve igrače, jer se Ajzea Majk kompletno oporavio i biće u rosteru crno-belih. Tako da Žocu predstoje "slatke muke" u odabiru momaka koji će igrati tog dana.

Rival crno-belima biće Zadar, a utakmica počinje u 19.00 u dvorani "Krešimir Ćosić". Partizan jeste apsolutni favorit na ovom duelu, ali mnogi se sećaju prethodne sezone i izuzetno ubedljive i lake pobede hrvatskog kluba nad srpskim evroligašem (84:68).

Dobra vest za Partizan svakako je povratak jednog bitnog igrača u takmičarsku formu. Ajzea Majk, američki krilni centar, otputovao je u Dalmaciju i očekuje se da će ovosezonski debi imati baš protiv Zadra.

Majk je doživeo povredu noge na bukvalno prvom treningu na startu priprema Partizana, a oporavak je potrajao nešto duže nego što se u prvi mah mislilo. Majk je u prethodnoj sezoni u dresu francuskog Burga igrao odlično i bio izabran u idealnu petorku Evrokupa.

U Partizanov reket trebalo bi da donese čvrstinu i poboljša jednu od najvećih boljki Parnog valjka od starta sezone - skok u odbrani. Trenutno od "četvorki" Partizan koristi samo Alekseja Pokuševskog, a minute na ovoj poziciji često dobija i Isak Bonga.

Ipak, ostaje da se vidi koliko je Majk spreman posle duge pauze i koliko je daleko od optimalne forme.

Takođe, za Partizan bi prvi put od povratka iz SAD trebalo da zaigra i Duejn Vašington, koji jeste bio u sastavu tima protiv Makabija u hali "Aleksandar Nikolić", ali nije ulazio u igru.

Partizan je zasad na skoru 4-0 u regionalnom takmičenju, dok je Zadar u prva četiri kola ostvario samo jednu pobedu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Izmislili su, konačno, nešto pametno

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati