Košarka

[ Izvor: Mediji ]

27. 08. 2023. 20:46 0

Francuzi ispali, a FIBA se šegači na njihov račun (VIDEO)

Svetska kuća košarke moraće da napravi određene korekcije već posle dve utakmice na turniru i usput se šegači sa mukom Francuza. Košarkaši Francuske su poraženi u prva dva kola Mundoasketa od Kanade i Letonije i eliminisani su već posle grupne faze sa takmičenja.

Tim Vensana Kolea je u nedelju izgubio od Letonaca sa 88:86, iako je od početka do poslednjeg minuta bio u prednosti.

Nekad je ta prednost bila dva, tri poena, nekad je išla i do 13, ali se Letonija nije predavala i na kraju je uspela da slavi i obezbedi sebi šansu za neki veći rezultat. Pred početak prvenstva koje se do 10. septembra igra u Japanu, Indoneziji i Filipinima, Francuska, finalista prošlogodišnjeg Evrobasketa, bila je treći favorit.Ispred nje su bili svrstani samo Nemačka i Sjedinjene Države, dok je Kanada, od koje su "trikolori" poraženi sa 30 razlike, bili peti favorit, a Španci, aktuelni šampioni Evrope četvrti. Zato su, kad je Francuska eliminisana već posle grupe, iz FIBA napravili snimak kojim brišu postojeći poredak favorita, mada svi ostali iz prvih deset do sada imaju šanse da prođu dalje.

Razočarali su jedino Italijani koji su poraženi od Dominikanske Republike u svojoj grupi A, ali još uvek nisu eliminisani sa turnira.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Ne mrdam odavde

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati