Srbija

Direktno.rs

17. 05. 2024. 07:30 0

Stiže OLUJNA KOŠAVA: RHMZ izdao hitno upozorenje!

Ovog petka će biti promenljivo oblačno i vetrovito vreme. Ujutro i pre podne na jugozapadu, jugu i istoku sa slabom kišom, a na severu sa sunčanim intervalima.

Duvaće umeren vetar, u košavskom području jak i olujni, jugoistočni, na jugu Banata sa udarima orkanske jačine. Krajem dana i u toku noći vetar će biti u slabljenju. Na zapadu i jugozapadu vetar od sredine dana u skretanju na južni i jugozapadni.

RHMZ izdao upozorenje

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je na olujnu košavu u Vojvodini, Pomoravlju i Podunavlju.

- Duvaće jak i olujni jugoistočni vetar (košava) sa najjačim udarima na jugu Banata (oko 28 m/s, odnosno 100 km/h) - kaže se u upozorenju RHMZ. Slabljenje košave očekuje se večeras i tokom noći ka suboti.

Crveni alarm u Banatu

Ipak, RHMZ je "upalio" crveni alarm u Banatu zbog jakih udara vetra, a to znači da će vreme biti veoma opasno.

Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Potrebno je slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi, objašnjenje je za crveni meteoalarm.

Krajem sedmice vremenski obrt

Do subote će u Srbiji biti promenjivo oblačno vreme praćeno pljuskovima sa grmljavinom. U subotu čeka nas sunčano i toplije, dok će u nedelju živa u termometru dostići čak 30 stepeni Ipak, krajem dana doći će do naglog preokreta, a meteorolog amater Marko Čubrilo najavio je da će atmosfera "burno reagovati".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati