Svet

[ Izvor: Vijesti.me ]

17. 05. 2024. 08:32 0

PROPAO TENDER Policija u Crnoj Gori ostaje bez vozila?

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore poništilo tender za nabavku 97 automobila putem lizinga za potrebe Uprave policije. Zbog novog, propalog tendera Upravi policije krajem juna preti nova plenidba starih automobila, kojima se finansijski lizing produžava od 2018. godine.

Crnogorski MUP je poslednjom tenderskom dokumentacijom 15. marta tražio nabavku 75 patrolnih vozila M1 kategorije sa obavezom povraćaja automobila davaocu lizinga nakon isplate svih rata u vrednosti naknade 1.867.500 evra bez PDV-a. Drugom stavkom tražena je nabavka 22 patrolna vozila M1G kategorije, za čije korišćenje je predviđeno plaćanje naknade lizinga od 611.838,84 evra. Odluka o poništenju tenderskog postupka doneta je u petak 10. maja, a ponuđači imaju rok od 10 dana da ulože žalbu na odluku MUP-a, navode podgoričke Vijesti.

Da ni ovaj tender neće ići glatko, znalo se na početku kada je firma "Osmanagić" uložila žalbu što je za 15 dana prolongiralo termin za otvaranje ponuda. Tada je MUP u odgovoru na žalbu Komisiji za zaštitu prava naveo tvrdnje da firma "Osmanagić" odugovlači postupak.

- Žalba je podneta radi odugovlačenja postupka, a sve u cilju prolongiranja rokova za nabavku patrolnih vozila - tvrdio je tada MUP.

Kako je propao i ovaj tender za nabavku novih auta za potrebe UP, sada će MUP morati da traži dodatni novac od Vlade kako bi se napravio novi ugovor sa firmom "Osmanagić" i "S leasing" kako bi im eventualno odobrili produženje korišćenja patrolnih vozila. I takva opcija je pod znakom pitanja jer je ostao kratak rok do isteka poslednjeg zakupa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati