Beograd

Direktno.rs

17. 05. 2024. 08:18 5

Sindikati GSP najavili PROTEST i blokadu saobraćaja

"Sindikati "Pravda", "Sloga" i "Centar" Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" obaveštavaju javnost da ni nakon tri nedelje od zvanično upućenih zahteva vršiocu sekreatara za javni prevoz, Radovanu Kremiću i predsedniku Privremenog organa grada Beograda, Aleksandru Šapiću, odgovore nismo dobili, niti poziv na sastanak sa predstavnicima uprave grada Beograda", navodi se u saopštenju pomenutih sindikata, koje prenosimo u celosti.

"Sa žaljenjem konstantujemo da funkcioneri uprave grada Beograda kojima smo se zvanično obratili još u aprilu nisu imali sluha da se sastanu sa predstavnicima sindikata iz redova zaposlenih GSP-a i stručnjaka iz oblasti saobraćaja, a gde smo želeli da konstruktivno, dobronamerno i argumentovano predočimo konkretne primedbe na aktuelne projekte javno-privatnog partnerstva kojima se gradskoj kompaniji GSP "Beograd" oduzima 27 linija u korist privatnog prevoznika, kao i da predložimo drugačija rešenja.

Umesto toga, prilikom posete predsednika Privremenog organa grada Beograda pogonu Novi Beograd pre tri dana, sindikati su dobili opasku gospodina Šapića kako se bave politikom, iako se ovde isključivo i samo radi o interesu svih zaposlenih JKP GSP "Beograd", koji se suštinski podudaraju i sa interesima građana Beograda.

Podsećamo da sindikati "Pravda", "Sloga" i "Centar" traže od predsednika Privremenog organa i v.d. sekretara za javni prevoz da hitno sednemo za sto i razgovaramo u vezi sa iznetim zahtevima, a to su četiri konkretna zahteva - hitna obustava projekta javno privatnog-partnerstva kojima se GSP-u oduzimaju sve linije sa poteza "100" i "700", stručnu analizu od strane Saobraćajnog fakulteta u Beogradu uz angažovanje svih stručnih službi kako GSP-a, tako i Sekretarijata za javni prevoz, donošenje održivog plana nabavki vozila GSP "Beograd" čijim donošenjem bismo znali na koliko novih vozila i zanavljanje voznog parka možemo da računamo godinama unapred i garanciju da nijedan pogon GSP-a neće biti zatvoren zbog smanjenja obima posla i ustupanja istih poslova privatnom prevozniku.

Smatramo da je dovoljno vremena prošlo i da smo u obavezi da radikalizujemo naše delovanje, pa je tim povodom kao prvi korak za utorak, 21. maja u 14.30 časova zakazan protest zaposlenih ispred Sekretarijata za javni prevoz u Ulici 27. marta 43-45, nakon čega će uslediti blokada raskrsnice Ulice Starine Novaka i Kraljice Marije. To je prvi u nizu koraka koji će uslediti ukoliko i dalje ne bude reakcija uprave grada Beograda, a svaki naredni koraci će neminovno biti radikalniji i uticaće na sve građane Beograda imajući u vidu ozbiljnost situacije.

Još jednom ističemo da je dostupan, kvalitetan, bezbedan i pouzdan javni prevoz za građane Beograda cilj zaposlenih GSP "Beograd" i naša misija je da to građanima omogućimo, zbog čega i smatramo da su posledice odluka da se brojne linije oduzmu GSP-u i dodele privatnim prevoznicima višestruko štetne i pogubne i po zaposlene u GSP i po građane", zaključuje se u saopštenju sindikata "Pravda", Slofa" i "Centar".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati