Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

17. 05. 2024. 07:07 0

Rolat sa jagodama: Lako se pravi, a brzo jede

Jagode se uveliko nalaze na pijacama, a ako su vam se najavili gosti, onda možete da napravite ukusan rolat sa ovim voćem.

Sastojci:

Za biskvit:

 4 jaja

100 g šećera

100 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

prstohvat soli

Za fil:

300 g svežih jagoda, iseckanih na kriške

250 ml slatke pavlake za šlag

2 kašike šećera u prahu (opciono)

1 kašičica vanilin šećera (opciono)

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Pripremite pleh dimenzija 30x40 cm, obložite ga papirom za pečenje i blago ga nauljite. Razdvojite belanca od žumanaca. U posudi umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne dobijete čvrst sneg.

U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom dok ne postanu svetlija i penasta masa. Dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo i lagano promešajte.

Umešajte sneg od belanaca u smesu od žumanaca i brašna, lagano mešajući kako biste zadržali vazdušnu teksturu. Sipajte smesu za biskvit u pripremljen pleh i ravnomerno je rasporedite. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 10-12 minuta ili dok biskvit ne postane zlatno smeđ.

Dok se biskvit peče, pripremite fil. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne dobijete čvrst šlag. Kada je biskvit pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da se malo ohladi.  Zatim preko njega ravnomerno rasporedite iseckane jagode.

Preko jagoda rasporedite pripremljeni šlag. Pažljivo savijte biskvit zajedno sa filom u rolat, koristeći papir za pečenje kao pomoć da ga zavijete.

Uvijeni rolat ostavite u frižideru da se ohladi i stegne barem sat vremena pre sečenja i posluživanja. Pre sečenja, možete ukrasiti rolat dodatnim jagodama ili šlagom, po želji.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati