Košarka

Direktno.rs

17. 05. 2024. 07:26 0

Istorijski potop Denvera kakav NBA nije videla 68 godina

Denver se vratio iz ambisa, okrenuli su Nagets sa 0:2 na 3:2 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, ali su u šestom meču doživeli težak poraz od Minesote (70:115), koji će bez dileme pamtiti, pogotovo ako "grumenje" na slavi u majstorici.

Minesota Timbervulvsi su savladali aktuelne NBA šampione sa nestvarnih 45 poena razlike (115:70), čime su obezbedili sedmi meč, posle kog ćemo znati koja ekipa će u finale Zapada.

Imali su Vulvsi u jednom trenutku čak i 50 poena viška (114:64), ali su u poslednjih par minuta zakočili, a druga petorka gostiju je uspela da makar malo ublaži istorijski debakl u Mineapolisu.

Takođe, sprečili su Denver da zasedne na čelo tabele, i to one negativne. Trijumf Minesote od čak 45 razlike je druga najubedljivija pobeda nekog tima u trenutku kada se suočava sa eliminacijom.

Rekord i dalje drže Mineapolis Lejkersi, koji su davne 1956. savladali Sent Luis Hokse sa 133:75 (58 razlike). Nakon punih 68 godina smo doživeli i smenu na drugom mestu, gde se sada nalaze Vulvsi. Takođe, ako gledamo od 1976. i spajanja ABA i NBA lige, ovo je najveća pobeda, odnosno najteži poraz u eliminacionom meču za neku ekipu.

Ipak, verovatno je da će Jokić i drugari pokušati što pre da zaborave na ovaj poraz i da se konsoliduju pred meč sezone, odnosno sedmi meč serije, za koji je već poznat i datum.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati