Košarka

Direktno rs.

19. 06. 2023. 06:32 11

Maljković loše o svojim igračicama?!

Poznato je da treneri često nerealno govore o timovima koje vode i ne govore istinu o kvalitetu svojih igrača. Nije to ništa novo. Marina Maljković je uradila isto, ali se ipak upisala u istoriju. Za razliku od ostalih trenera koji neosnovano hvale svoje igrače da bi im ulili samopouzdanje, Maljkovićeva je negativno govorila o kvalitetu igračica koje vodi?! Naime, ona je posle poraza od Mađarske govoreći o kvalitetu tima koji vodi izjavila: "Mi nismo ekipa za velike domete".

Apsolutno neverovatna izjava iskusne selektorke koja ovakvim stavom sigurno ne doprinosi da naše devojke budu bolje na parketu. A devojke imaju kvalitet i to izuzetan. Srbija ima tri igračice koje igraju za najbolje evropske klubove. Tu je Ivon Anderson koju je baš Miljkovićeva dovela odričući se WNBA igračice kao što je Nikolina Milić. U ekipi imamo nekoliko bisera kao što su Nogić, Janković, Raca, a tu su i preiskusne Jovanović i Čađo. Dakle, imamo tim za medalju.

Ali to Miljkovićeva očigledno ne vidi. Kao što ne vidi ni sebe i svoje greške u vodenju ekipe kojih je na poslednjoj utakmici bilo izuzetno mnogo. Od pokušaja da igra bez petice skoro celo prvo poluvreme do nemanja reakcije kada je Mađarska sa minus pet došla na plus 13. Ipak, ne želimo da dajemo sebi za pravo da pričamo o trenerskim odlukama pa ćemo se zadržati na izjavama selektorke.

Utisak je da je još pre početka počela da pravi alibi za neuspeh. Tako je objašnjavala kako je Turska izuzetno jaka i bolja od nas jer u njihovoj ligi igraju najbolji klubovi. Turska je porazom od Slovačke završila učešće na EP! A što se klubova tiče oni jesu najjači, ali zato što igraju najbolje američke i evropske igračice. I naša Aleksandra Crvendakić. Crvendakić koja nije ni igrala protiv Turske, ali smo tu utakmicu lako dobili.

Zato, umesto da Miljkovićeva svojim izjavama ubija veru naših kraljica, treba da im kaže da nas je FIBA stavila na treće mesto po kvalitetu od svih ekipa koje igraju na prvenstvu. Da su od Velike Britanije jače za deset i više razlike i da sa tom mišlju izađu na parket i nastave put ka medalji i plasmanu na Olimpijske igre.

Jer ove devojke to zaslužuju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati