Srbija

[ Izvor: Mediji ]

18. 05. 2024. 20:18 0

Novo nevreme stiže u Srbiju već tokom noći

Subota je donela Srbiji sunčano i pravo letnje vreme. Ipak, u noći između subote i nedelje deo Srbije zahvatiće promena vremena.

Do večeri u većem delu Srbije očekuje se povećanje oblačnosti. U toku noći južne, potom i jugoistočne predele Srbije zahvatiće iz Crne Gore i Albanije jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima i grmljavinom. U drugoj polovini noći i tokom jutra na jugu i jugoistoku Srbije očekuju se obilniji pljuskovi, a mogući su i jači grmljavinski procesi.

Najinitenzivniji grmljavinski procesi i padavine očekuju se na Kosovu i Metohiji, u Pčinjskom, Jablaničkom, Topličkom, Niškom i Pirotskom okrugu, pri čemu bi lokalno palo i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru.

Ovaj sistem u toku ranog prepodneva oslabiće nad ovim predelima Srbije i izmestiti dalje ka Bugarskoj.

U Srbiji će tokom nedelje biti promenljivo oblačno, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom. Izraženiji pljuskovi sa grmljavinom očekuju se kasnije posle podne i tokom večeri, a biće uslova i za grmljavinske oluje i nepogode.

Inače, u Srbiji se tokom većeg dela sledeće sedmice očekuje vrlo nestabilno vreme, uz česte pljuskove sa grmljavinom. Biće idealnih uslova i za grmljavinske oluje sa gradom i obilnim pljuskovima, uz jake gromove.

I narednih dana biće toplo. Maksimalna temperatura u većem delu Srbije biće iznad 25°C, a nešto svežije očekuje se prema kraju sedmice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati