Košarka

[ Izvor: Mediji ]

12. 02. 2024. 04:53 3

Nemice poslale Srbiju na Olimpijske igre

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Australije rezultatom 75:73 u trećem kolu kvalifikacionog tunira za Olimpijske igre, koji se održava u brazilskom Belenu. Uprkos drugom porazu iz tri meča, Srbija se plasirala na OI treći put zaredom pošto je u drugom susretu Nemačka pobedila Brazil 73:71.

Sudbina Srbije zavisila je od duela Nemačke i Brazila. I na sreću po izabranice Marine Maljković, nije se dogodio jedini scenario koji je mogao Srbiju da košta olimpijske vize, da Brazil pobedi Nemačku sa tačno sedam poena razlike (i uz 74 i više postignutih poena).

Situacija je za Srbiju počela da se komplikuje početkom četvrte četvrtine, kada su Brazilke serijom 15:4 preuzele vođstvo. Napetost je dostigla vrhunac na nešto manje od 90 sekundi do kraja, kada je domaćin imao četiri poena prednosti i napad za potencijalnih plus šest ili sedam.

Kada to nisu iskoristile, Brazilke su pokušavale da "našteluju" rezultat tako da on bude nerešen, pa da kroz produžetke pokušaju da dostignu potrebnu razliku, ali je sreća okrenula leđa devojkama u žutom. Brazil je izgubio posle 40 minuta aktivne igre i ostao bez plasmana na Olimpijske igre.

Sada je poznato svih 12 učesnika Olimpijskih igara: SAD, Kanada, Portoriko (američki kontinent) Australija, Kina, Japan (Australazija) Španija, Francuska, Belgija, Nemačka, Srbija (Evropa), Nigerija (Afrika).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati