Košarka

Direktno.rs

08. 02. 2024. 22:58 1

Loše je počelo: Poraz košarkašica u kvalificijama za OI

Košarkašice Srbije su loše počele kvalifikacije za Olimpijske igre, pošto su u prvom kolu grupe A u Brazilu poražene od Nemačke sa 73:66.

Već na samom početku se naziralo da bi ovo mogao da bude težak meč za naše košarkašice, pošto su sporo ušle u utakmicu, što su rivalke iskoristile da rano dođu do dvocifrene prednosti - 11:1. Nemice su konstantno vodile u prvom kvartalu, koji su okončale sa prednošću od sedam poena (19:12).

Još bolnija je za izabranice Marine Maljković bila druga četvrtine, igre jednostavno nije bilo, napad je bio veoma loš, pa su rivalke dodatno podigle prednost, te su na poluvreme otišle sa 15 poena prednosti.

Uspele su košarkašice Srbije da se koliko-toliko podignu u nastavku, pa smo imali mnogo ujednačeniju utakmicu. Sve je poprimilo drugačiji ton kada su naše devojke iz dvocifrenog minusa došle na svega tri poena zaostatka. Ali, uspele su protivnice da odbiju taj napad, pa su u poslednih 10 minuta ušla sa sedam poena viška - 53:46.

I kako se sve odvijalo u poslednjoj četvrtini, izgledalo je da bi naše košarkašice mogle da dođu do pobede. Ne samo da su istopile minus, već su došle i do četiri poena viška, ali su tu i stale. Košarkašice Nemačke su u finišu napravile seriju od 11:0, došle su do nedostižnih 10 poena prednosti i na kraju su upisale pobedu.

Sada je posao našim košarkašicama otežan, jer će morati mnogo bolje u duelima sa Australijom i Brazilom kako bi obezbedile vizu za Pariz. Napomenimo i to, na Olimpijske igre će se plasirati tri bajbolje selekcije iz grupe.

NEMAČKA - SRBIJA 73:66 (19:12, 17:9, 17:25, 20:20)

Dvorana: "Arena Giljerme Paraense" u Belemu. Sudije: Leonardo Salazar (Argentina), Andres Bartel (Urugvaj), Karmelo de la Rosa Alvarez (Portoriko).

NEMAČKA: S. Sabali 18, Vilke 4, Simon, Krauder, Nj. Sabali 14, Gelih 19, Fibih 20, Grajnaher, Gejzelsoder 4, Hartman, Brunkhorst 3, Zontag.

SRBIJA: Raca 4, Rosić 2, Čađo 3, Jovanović, Anderson 8, Stanković 7, Nogić 12, Janković 6, Katanić, Dugalić 13, Krajišnik 3, Đorđević 8.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati