Košarka

Predrag Đukanović

08. 10. 2019. 20:12 0

PAO TOFAŠ Partizanova druga pobeda u Evrokupu

Košarkaši Partizana savladali su Tofaš sa 93:80 (15:27, 30:22, 21:17, 27:14) pred svojim navijačima u meču drugog kola Evrokupa.

To je bila druga pobeda crno-belih, pošto su u prvom kolu bili bolji u gostima od Venecije 63:66. Strateg Partizana Andrea Trinkijeri na ovom meču nije mogao da računa na Rašona Tomasa, koji se nije oporavio od udarca zadobijenog u meču sa Venecijom. 

U meč, koji se igrao pred velikim brojem navijača Partizana, bolje su ušli gostujući igrači, pa su na samom startu uspeli da nametnu početnu prednost, zbog čega je domaćin morao da juri rezultat. Slabo se odbrana crno-belih snalazila u prvoj četvrtini. Nisu izabranici Andree Trinkijerija imali defanzivnih rešenja za raspoložene košarkaše Tofaša, pa su gosti držali razliku od deset poena. Iako je serija od 4:0 Partizana dala naznaku da će se crno-beli vratiti na rezultatsku klackalicu, do kraja četvrtine to se nije desilo, pa je ona završena 15:27.

Gosti su i u drugu deonicu meča ušli jako čvrsto sa namerom da održe prednost. Nisu se crno-beli snalazili, iako podrška sa tribina nije izostajala. Međutim, od sredine druge četvrtine, Partizan je uspeo nešto čvršće da zaigra. Kao da su se trgli izabranici Andree Trinkijerija, pa su time uspeli na noge da podignu i svoje navijače koji su bili sve glasniji. Sve to rezultiralo je potpunim rezultatskim povratkom Partizana, koji je na odmor otišao sa zaostatkom od samo četiri poena. 

Po povratku na teren razigrali su se igrači crno-belih. Počeli su da pronalaze rešenja u napadu, dok su u defanzivi u potpunosti "sabili redove". To je sve bilo uvod za preokret koji se dogodio pre polovine treće deonice, kada je Partizan prešao u vođstvo. Iako su od tog momenta košarkaši Partizana igrali hrabro, odvažno i dobro, ipak nisu u poslednju deonicu ušli sa prednošću. Tofaš je uspeo da poravna rezultat i sve prepusti četvrtoj četvrtini.

I poslednja četvrtina donela je odličnu košarku u Areni, pogotovo za navijače domaće ekipe, koji su raspevani i na nogama. Njihovi ljubimci igraju izvrsno u toj deonici, pa je tako došlo i do prednosti od šest razlike, pri rezultatu 76:70. Kakva je samo rapsodija usledila u drugom delu poslednje četvrtine. Sve je išlo na ruku ekipi Andree Trinkijerija, koji je u ovoj deonici "pritiskao prave dugmiće". I zaista, italijanski strateg je sklopio tim, vršio pravovremene izmene i to je uvećavalo prednost njegovog tima. Dva minuta pred kraj ona je iznosila 12 razlike. Bilo je jasno da je Partizan upisao drugu pobedu u Evrokupu. 

Najbolji u redovima domaćina bio je Rade Zagorac sa 26 poena, dok je na drugoj strani to bio Vilijams sa 18.

 

Partizan - Tofaš 93:80 (15:27, 30:22, 21:17, 27:14)
Hala: "Štark" Arena
Gledalaca: 8.528
Sudije: Hijerezuelo, Danijel, Zamojski, Jakub, Viljus‚ Gitis

Partizan: Volden 12, Zagorac 26, Pejdž, Gordić 12, Parahuski 6, Jaramaz 8, Miletić, Veličković 15, Birčević 3, Janković 2, Peiners 3, Mozli 6
Tofaš: Mustafa, Durmaz 5, Aksu, Ugurlu 7, Ermis 2, Tuna, Vajt 16, Satir, Tarik 16, Lojeski 14, Vilijams 18, Jasar 2

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati