Košarka

M. Z.

30. 04. 2024. 20:38 0

Partizan se kockao posle plus 18 i dobio Budućnost!

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost sa 78:67 u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige, to su došli na korak do plasmana u finale. Crno-beli su u većem delu meča dominirali, u trećoj četvrtini su imali i plus 18, ali su se u finišu kockali, dozvolili su rivalu da priđe na minus četiri, da bi potom odbili nalet Podgoričana i slavili.

Poveo je tako Partizan u seriji sa 1:0, a priliku da završi posao ima u utorak, 7. maja, kada je na programu druga utakmica u "Morači". Slavi li na tom meču, tim Željka Obradovića će u finale plej-ofa ABA lige. U suprotnom, putnika u finale odlučiće eventualna majstorica (petak, 10. maja).

Bolje su crno-beli ušli u meč, pa su u uvodnim minutima stekli pet poena viška (7:2), no gostujući tim je znao da odgovori i preokrene - 11:12.

Međutim, završnica prve četvrtine u potpunosti je pripala Partizanu, koji je od tog momenta, pa do kraja deonice napravio seriju od 16:4 i sa 11 razlike je otišao na prvi obavezni odmor (27:16).

Delovalo je da će "parni valjak" u tom ritmu i nastaviti, međutim došlo je do "posta "u napadu, budući da crno-beli nisu mogli do koša, što su "đetići" iskoristili i prišli su na 29:23.

Ali, potpunog povratka u meč nije bilo, Obradović je reagovao tajm-autom, što je bilo delotvorno za košarkaše Partizana, koji su digli prednost na dvocifren plus, išli su i na plus 14, da bi sa 41:29 otišli na poluvreme.

Treća četvrtina nagovestila je da bi Budućnost mogla da doživi brodolom. Jer, prednost Partizana je samo rasla, a maksimum je dostigla, kada je na semaforu pisali 50:32. I kao da je tim momentima došlo do opuštanja, pa se tim iz Podgorice vrati. Uspeo je da u finišu treće četvrtine ponovo priđe na jednocifren minus, što je bio nagoveštaj da se neće tek tako predati.

Aktuelni šampion ABA lige je u poslednjih 10 minuta ušao sa zalihom od 12 poena, uglavnom je tu dvocifrenu prednost i čuvao, međutim Budućnost se nije predavala. Tako je na dva minuta pre kraja uspela da dođe na minus sedam (69:62), što je razbesnelo Željka Obradovića, koji je digao glas na izabranike na tajm-autu.

Međutim, nije taj minut odmora odmah trgnuo crno-bele, budući da je usledila greška Zeka Ledeja, a onda i trojka Jogija Ferela, kojom je Budužnost prišla na 69:65.

Uvukla se panika tada među navijače Partizana, ali ju je oterao Kevin Panter - kapiten je posle dugog napada iznudio tri slobodna bacanja, sva tri puta je bio precizan, pa je odveo Partizan na sedam razlike (72:65). Pokušala je Budućnost da se vrati, probala je i faulovima, no nije uspela da spreči crno-bele da se raduju. Na kraju je u "Beogradskoj areni" bilo 78:67.

Poveo je tako tim Željka Obradovića u polufinalnoj seriji, a ako trijumfuje u Podgorici - otići će u finale.

PARTIZAN - BUDUĆNOST 78:67 (27:16, 14:13, 18:18, 19:20)

Dvorana: "Beogradska arena". Gledalaca: 10.197. Sudije: Saša Pukl, Josip Radojković, Marko Mustapić.

PARTIZAN: Smit 9, Ledej 15, Avramović 11, Panter 11, Smailagić 8, Naneli 7, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponjitka 2, Kaminski 13, Kaboklo 2.

BUDUĆNOST: Ilić, Megi 3, Frimen, Slavković 5, Makundu 14, Ferel 13, Džons 2, Tanasković 6, Rajt 4, Popović 5, Pol 3, Kamenjaš 12.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Hvatanje bidermajera

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati