Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Danas ]

16. 10. 2024. 19:57 0

"Piksi nema znanje, Vlahović neće da se sramoti u reprezentaciji"

Srbija je doživela katastrofalan poraz (0:3) u četvrtom kolu "A" divizije Lige nacija od Španije u Kordobi, što je navelo brojna poznata lica iz sveta srpskog fudbala da upute kritike na račun selektora Dragana Stojkovića - Piksija.

- Ako se setite šta sam sve pričao u poslednjih 10 godina biće vam jasno da za mene ovakva partija reprezentacije nije nikakvo iznenađenje. Bila je to siromašna, tužna, nikakva igra Srbije, refleksija nerada Fudbalskog saveza Srbije i trenerske škole pri FSS. Meni ostaje da u takvim situacijama samo promenim kanal - počeo je nekadašnji trener Crvene zvezde i Vojvodine Milorad Kosanović razgovor za "Danas".

Poznati 73-godišnjak tvrdi da je promenio kanal na poluvremenu i nastavio da gleda evroligaški trijumf Partizana nad Bajernom. Uporedio je probleme u srpskom fudbalu i košarci, ali nije ostalo prostora za diskusiju gde je gore.

- Sada smo u trećoj kategoriji reprezentacija, a za dve-tri godine ćemo da budemo u poslednjoj grupi. Pored nerada u FSS, odnos klubova prema mladim igračima i trenerima je katastrofalan. Ništa se slučajno ne dešava - dodao je.

Jasno je stavio do znanja da pojedini fudbaleri nisu za reprezentaciju.

- Naravno da nisam zadovoljan kvalitetom naših fudbalera. Pa gde oni igraju? U Rusiji, Kipru, Kazahstanu, Saudijskoj Arabiji... Imamo Dušana Vlahovića koji je u Juventusu, ali on ne želi više da igra. Neće da se sramoti! Ni momci koji su osvojili Svetsko prvenstvo za omaldince na Novom Zelandu se nisu dovoljno razvili, jer su olako prodavani u inostranstvo i preskočili su faze u igračkom razvoju - naveo je Kosanović.

Nije imao reči hvale za Piksija, ali je "potkačio" i vršnjake u FSS.

- Izbor selektora je bio greška, Rezultat vrednosti i vernosti ljudima koji su na vlasti i imaju moć. Piksi nije struka. Svaka čast na igračkoj karijeri, ali ne može da postane selektor neko ko je je krenuo od trećeg razreda osnovne škole na trenerskom putu. Fudbalske institucije su ugušene kako bi se obezbedili prijatelji, braća, kumovi… Kako Nikola Lazetić može da bude direktor mlađih kategorija u FSS? Šta je uradio moj dobar drug Dragan Džajić za razvoj fudbala od kada je postao predsednik FSS, šta je učinio po istom pitanju Nenad Bjeković? Ja Džaju mnogo volim, guraju ga pred kamere da se slika kad god je muka, a u fudbalskoj organizaciji su propusti brojni - podvukao je Kosanović.

Zanimljivo, njih dvojica su sarađivali u Crvenoj zvezdi 2007. kad je Stojković bio predsednik kluba iz Ljutice Bogdana, a Kosanović „odradio“ drugi mandat vodeći crveno-bele.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati