Srbija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

16. 10. 2024. 22:59 0

Nevreme ide ka Srbiji: Ova pojava neće zaobići ni našu zemlju

Vreme u Srbiji prethodnih dana bilo je skoro pa letnje, s obzirom na to da je temperatura juče dostigla letnjih 26 stepeni. Već danas bilo je hladnije. Inače, vreme u Srbiji je suvo i stabilno pod uticajem snažnog anticiklona.

Istovremeno, zapadna, severozapadna i jugozapadna Evropa, zapadni i centralni Mediteran i oblast Alpa nalaze se na udaru snažnih ciklona i vrlo obilnih padavina.

Deo ovog oblačnog sistema već noćas doneće padavine Slovenije, a do sutra će se proširiti na Hrvatsku i BiH. Ove predele do kraja sedmice očekuje česta kiša, a najobilnije padavine očekuju Sloveniju.

Kišonosni oblaci premeštaće se i prema Srbiji, ali osim oblaka, kiša neće zahvatiti našu zemlju i to zahvaljujući uticaju snažnog anticiklona sa istoka i severoistoka.

Visok vazdušni pritisak sprećiće prodor padavina sa zapada do Srbije, tako da se u četvrtak očekuje samo oblačno, a u petak i za vikend ponovo vedro.

Ipak, kako će se Srbija nalaziti između centra snažnog antisklona sa severoistoka i ciklona sa zapada, biće veoma vetrovito.

U košavskom području duvaće vrlo jak jugoistočnio vetar, na jugu Banata i u Podunavlju sa olujunim udarima od 100 km/h. Košava će biti hladnog karaktera.

Dakle, Srbiju narednih dana očekuje stabilno i suvo vreme, odnosno vreme nalik kalendaru, a ono što će kvariti mnogima prijatno jesenje vreme hoće vrlo vetrovito vreme i jaka, na udare i olujna košava, koja će nažalost, povećavati osećaj hladnoće.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Pazi, bandera!

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati