Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

14. 10. 2024. 18:16 1

Piksi pred Španiju: Ne znam kakav će meč biti

Orlove u utorak veče očekuje utakmica van serije imperativa, duel sa vladarom kontinenta, prilika za uživanje u igri i legitimizacija novog tima na velikoj sceni. Daleko da je utakmica četvrtog kola Lige nacija prilika za konačne ocene, ali početak drugog kruga najmlađeg međureprezentativnog takmičenja UEFA mogao bi da definiše i bližu budućnost srpskog državnog tima.

Na tom talasu zbori i Dragan Stojković. Selektor Srbije nema dilemu - odigraće Orlovi i u Kordobi utakmicu dostojnu učesnika "A" divizije Lige nacija.

- Ne želimo da se predamo, razmišljamo kao tim. Rezultat na kraju dođe ili ne, naša je obaveza da pružimo sve. Raduju me želja i u tom pravcu hoćemo dalje. O našoj sudbini odlučujemo sami, rezultati su zadovoljavajući, izuzev utakmice u Kopenhagenu - jasan je stav selektora Srbije.

Duel u Beogradu završen je bez golova, ali...

- Priča se o prvoj utakmicu i Beogradu, tačno je da smo bili defanzivno dobro organizovani. Nekad radite to svesno, ponekad i zbog protivnika. Takav scenario bio je u Beogradu, Španija može da dominira iz poseda. I iz tog prostora možete da iskoristite trenutak kad protivnik stoji visoko. Videćemo kako će izgledati Španci u promenjenom sastavu, ali i mi imamo kadrovskih problema. Ako nabrojim fudbalere, koji nedostaju, onda bi sve bilo jasnije. Možemo i drugačije da igramo, to ipak u sebi nosi potencijalni rizik - kaže.

- Uvek analiziramo utakmicu i probleme, trudimo se da potvrđujemo kvalitet. U rasporedu i utakmici najvažniji je odnos, sve ekipe imaju problema sa povredama, Španija takođe ima veliki broj fudbalera, koji nisu spremnih da igraju. Tek da se zna, ne računamo na Vlahovića, Lukića, Ilića, Živkovića, Sergeja Milinković Savića, Babića, Veljkovića, da ne nabrajam dalje, već su tu sedmorica - dodaje.

Trijumf nad Švajcarskom podigao je optimizam u taboru Orlova.

- Pobeda je najlepša stvar, za povratak samopouzdanja i energiju nema bolje stvari. Najvažnije da prikupimo energiju u fizičkom smislu, tek nas očekuje video analiza i sutra oko podne finalna pred meč sa Španijom - navodi Stojković.

Biće promena u startnih 11, tu dileme nema. Selektor, po tradiciji, ne želi detaljnije na temu sastava:

- Razmišljamo o promenama, videćemo, pogotovo na planu osveženja - naveo je.

Španske novinare posebno je interesovao status Luke Jovića. Piksi ponavlja - maksimalno veruje napadaču!

- Za mene je Luka Jović kvalitetan igrač, nije slučajno potpisao za Real Madrid. Nije imao sreće ni protiv Španije u Beogradu, ali to je život napadača. U fizičkom smislu nije najbolji, nema takmičarski ritam u Milanu. Cenim Luku, verujem u ono što poseduje, redovan je na spisku. Nebitno da li će početi, ključno je koliko može da doprinese timu. U mentalnom smislu ima jačinu, može timu da pomogne i golovi će doći - zaključio je Piksi.

Utakmica u Kordobi na programu je u utorak, od 20,45.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Mučki napad sa leđa

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati