Politika

Direktno.rs

14. 10. 2024. 19:48 2

Ponoš: Vlast poziva narod na seljačku bunu

Predsednik Srbija centra general Zdravko Ponoš izjavio je, povodom izjave Ane Brnabić da opozicija poziva na građanski rat, da je vlast ta koja je "pozvala narod na seljačku bunu".

- Vlast izvodi ljude na ulicu, u bunu protiv tiranije. Odnarođena politička vrhuška radi u interesu stranog kapitala i ponaša se kao kolonijalni upravnik. Spremni su da idu protiv stava 60 odsto građana koji se protive rudarenju litijuma. To znači da je vlast ucenjena, potkupljena ili da to rade za interese stranih država, kompanija ili za svoj džep - izjavio je Ponoš u Danu uživo na N1 i dodao da vlast uživa veću podršku spolja nego iznutra.

- Ponašaju se kao glasnogovornici Rio Tinta, koji sad predstavljaju javnosti da litijum treba da se kopa radi interesa građana ove zemlje, kao da to nema veze s njihovim interesima. Ponašaju se kao da će Rio Tinto pod svojim imenom izaći na izbore, a ne preko posrednika – SNS-a i Vučića.

Ponoš je istakao da je važno da opozcija i ekološke organizacije imaju dobru saradnju i zajednički deluju po pitanju rudarenja litijuma.

- Ne smemo dozvoliti da krene rudarenje. Nije dovoljno da svi odemo na jedan protest. Treba da delujemo i na ulici, i u institucijama, i u medijima, nevladinom sektoru, diplomatskim krugovima.

Ponoš se osvrnuo i na sednicu Narodne skupštine rekavši da je opozicija ogolila namere režima u vezi sa rudarenjem litijuma.

- Režim je dobio izbore, jer su slagali da su prekinuli projekat Jadar. Da su išli na izbore sa parolama poput Rio Tinto za vaše zdravlje, litijum za vaše živce, bor za vaše balsamovanje, ne bi mogli da ih dobiju ni uz svu krađu. A projekat nisu ni prekinuli, jer je ministarka Đedović Handanović putovala s Vučićem na tajne sastanke s Rio Tintom. Dok oživljavaju taj projekat važno je da se građani podsete da su prevareni.

Povodom uvreda koje je poslanik SNS-a uputio Ponošu tokom skupštinske rasprave predsednik Srbija centra je istakao da je takav rečnik ogolio prirodu ove vlasti i pokazao na koji način doživljavaju kako temu kopanja litijuma, tako i samu instituciju Narodne skupštine.

- Nekoliko poslanika SNS-a ima ulogu da obesmišljava instituciju Narodne skupštine i da uvlači opoziciju u blato ili Vučićevu političku osoku gde oni gacaju kako bi i opoziciju isprljali i onemogućili je da se bavi temama koje su na dnevnom redu. Važno je da poslanici opozicije ne upadaju u tu zamku - rekao je Ponoš.

- Nekada su volju da pripadaju srpskom narodu imali Ivo Andrić i Meša Selimović. Danas tu volju ima Bakarec. To je dosta loš indikator stanja u kome se danas nalazimo kao društvo i kao narod - zaključio je Ponoš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Mučki napad sa leđa

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati