Fudbal

Direktno.rs

22. 09. 2024. 19:01 6

Zvezda izgubila u Dubaiju: Mekintajer tragičar

Košarkaši Crvene Zvezde izgubili su u prvom kolu ABA lige od ekipe Dubaija rezultatom 86:84. Kodi Miler Mekintajer je imao šut za pobedu, ali je uspeo da promaši čitavu konstrukciju.

Istorijska utakmica za Dubai u regionalnom takmičenju očigledno je inspirisala internacionalnu ekipu Jurice Golemca da pruži veoma dobru partiju protiv aktuelnog šampiona ABA lige.

Nakon nešto boljeg uvoda Zvezde na početku meča u Koka Kola areni, Dubai se trojkom Prepeliča "odlepio" od rivala, da bi istom merom uzvratio Kalinić.

Zahvaljujući raspoloženom Abasu, Dubai je posle serije 6:0 sredinom prve četvrtine uspeo da napravi dobru zaliku, a onda je usledila nova serija 7:0 koju je Italijan začinio trojkom uz zvuk sirene koja je označila odlazak na odmor sa 12 poena prednosti za Dubai.

U istom ritmu domaćin je nastavio u drugoj četvrtini, trojka Bertansa napravila je veliki problem Zvezdi koja je šutevima sa distance Teodosića i Gedraitisa ipak uspela da se približi rivalu.

Neverovatna serija gostiju 18:0 omogućila je novu prednost šampionu ABA lige, posebno se istakao Mitrović, ali se na drugoj strani "probudio" Vilijams na čijim je krilima Dubai ponovo stekao novu prednost. Nju nije ispuštao sve do odlaska na odmor, pa je četa Jurice Golemca stekla vođstvo od devet poena poenima Mejsona u završnici poluvremena.

Posle uvodnih poena domaćina u trećoj četvrtini, Zvezda je napravila seriju 9:0, a posebno se istakao sjajni Kenan koji je u pravoj maloj minijaturi upisao dve trojke i ukupno osam poena, nakon čega je ekipa Janisa Sferopulosa stabilizovala ritam igre i polako topila prednost Dubaija.

U završnici treće deonice, i Kalinić je upisao dve trojke, pa je Zvezda smanjila zaostatak na samo tri razlike pred odlučujuću četvrtinu.

Ona nije počela dobro po "crveno-bele" jer je Miloš Teodosić zaradio isključujuću nesportsku, pa je morao da propusti ostatak meča.

Ušlo se u pravu šutersku završnicu, sa linije od 6.75 pogađali su raspoloženi Prepelič i Kalinić, odmah zatim i Dangubić, dok Zvezda nije imala rešenja za večeras sjajnog Avudua Abasa koji je pogađao i pod košem i sa linije za tri poena.

"Razmenili" su trojke Mejson i Nedović u poslednjem minutu meča, a šut za pobedu promašio je Miler Mekintajer nakon čega je Dubai upisao istorijsku pobedu u ABA ligi.

Emiraćane je do trijumfa odvelo nekoliko raspoloženih pojedinaca, Mejson je upisao 18 poena, Abas je meč okončao sa 17, dok je Prepelič ostvario dabl-dabl učinak sa 16 poena i 10 asistencija.

U Zvezdi, Kalinić je postigao 16 poena, Kenan dodao 13, Mitrović 12, a Nedović 11. Dvocifren je bio još i Miler-Mekintajer sa 10 pogodaka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Laka zarada, bez ulaganja

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati