Fudbal

Milan Zarić

02. 07. 2024. 22:53 1

Kraj za Austriju: Štoper odveo Turke u četvrtfinale EP

Fudbaleri Turske napravili su malo iznenađenje u osmini finala Evropskog prvenstva, pošto su u osmini finala savladali Austriju sa 2:1. Na taj način su zakazali megdan sa Holandijom za plasman u polufinale.

Turska je na ovom meču bila silno oslabljena, jer zbog suspenzije nije igrao najbolji igrač ove reprezentacije Hakan Čalhanoglu, ali ni to nije sprečilo ovu selekciju da nadigra Austriju i ode dalje. I to zahvaljujući Merihu Demiralu, štoperu koji je sa dva gola doneo plasman u četvrtfinale.

Austrija je kao blagi favorit ušla u meč, ali da neće baš ići kako su izabranici Ralfa Rangnika planirali, videlo se na isteku prvog minuta. Tada je odbrana austrijske reprezentacije loše intervenisala posle kornera, golman Penc je jedva sprečio autogol, ali je uspeo da izbaci loptu samo do Demirala, koji ju je sa nekoliko metara zakucao za mrežu za prednost Turaka - 1:0.

Austrija je do kraja poluvremena pokušala da uzvrati, ali je pravu šansu imala tek u sudijskoj nadoknadi. Tada je volej "uhvatio" Kristof Baumgartner, međutim nije bio dovoljno precizan, pa je lopta otišla pored gola.

U drugom poluvremenu je prva opasnost viđena pred golom Turske, budući da je u 51. minutu u šansi bio Arnautović, koji je izašao sam ispred golmana Gunoka, koji je jednom od najboljih odbrana u karijeri sprečio iskusnog napadača da poravna rezultat.

I za taj promašaj je stigla kazna! Igrao se, naime, 59. minut, kada je Arda Guler odlično izveo korner, na prvoj stativi je još bolje skočio Merih Demiral i loptu je zakucao u mrežu Penca za ogromnih 2:0.

Međutim, odgovor Austrije je došao samo sedam minuta kasnije. Tada je posle prekida dobro skočio Štefan Poš, glavom je spustio loptu na nogu Mihaelu Gregoriču, koji je uspeo da je pošalje pod prečku Merta Gunoka, čime je smanjio na 2:1, ali i vratio neizvesnost u meč.

Taj gol je dao dodatni motiv Austrijancima da krenu još ofanzivnije na gol rivala, pa su tako Turci praktično sabijeni na svoju polovinu, šansu je u 85. minutu imao Baumgartner, no njegov udarac nije bio precizan, pošto je lopta otišla pored gola.

Tim Ralfa Rangnika je i posle toga nastavio da napada, najveću šansu je imao u četvrtom minutu sudijske nadoknade, ali je Mert Gunok sjajnom intervencijom sačuvao pobedu od 2:1, zahvaljujući čime se Turska plasirala u narednu rundu, gde će za protivnika imati Holandiju, koja je ranije danas lako savladala Rumuniju sa 3:0.

AUSTRIJA - TURSKA 1:2 (0:1)

Stadion: "Red Bul Arena" u Lajpcigu. Gledalaca: 38.305. Strelci: Gregorič u 66. minutu za Austriju, a Demiral u 1. i 59. za Tursku. Sudija: Artur Soareš Dijaš (Portugal). Žuti kartoni: Šmid, Linhart (Austrija), Kokču, Jukšek (Turska).

AUSTRIJA: Penc - Poš, Danso, Linhart (od 64. Veber), Mvene (od 46. Pras) - Zajvald, Zabicer - Lajmer (od 64. Grilič), Baumgartner, Šmid (od 46. Gregorič) - Arnautović.

TURSKA: Gunok - Muldur, Bardakdži, Demiral, Kadioglu - Jukšek (od 58. Ozdžan), Ajhan - Jilmaz, Kokču (od 83. Kavedži), Jildiz (od 78. Akturkoglu) - Guler (od 78. Jokušlu).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Da ne pokvasi šapice

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati