Fudbal

[ Izvor: Mocart sport ]

30. 06. 2024. 18:26 1

Milojević dovodi još tri igrača

Promocijom Seol Jong Vua, reprezentativca Južne Koreje, sposobnog da igra na obe bekovske pozicije, Crvena zvezda je završila prvi deo prelaznog roka. Neće biti velikih promena do utorka kada se ekipa Vladana Milojevića seli u Sankt Peterburg, gde će odigrati tri prijateljska utakmica meča i brusiti formu za početak šampionata. Neće to biti obrisi nove Zvezde, obzirom da će se momci sa reprezentativnim obavezama tek priključiti crveno-belima, vrlo je verovatno i da će trio sa spiska Dragana Stojkovića dobiti još koji dan pauze.

Poslužiće mečevi protiv Taljaresa, Sočija i Zenita Vladanu Milojeviću da donese teške odluke, imajući u vidu veliki broj igrača u rosteru. Ali daleko od toga da ćemo u Rusiji videti Zvezdu, nalik onoj koja se očekuje krajem avgusta kada su na programu mečevi plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona.

Stigli su u Ljutice Bogdana Nemanja Stojić, Seol Jong Vu, Anan, Dalsio, Luka Ilić, Puma Rodrigez. Navijači sigurno mogu da očekuju dolazak još trojice novajlija, vrlo verovatno do sredine avgusta.

Deluje na prvu loptu čudno, ali Crvenoj zvezdi je preko potrebno pojačanja na krilu. Pre svega imajući u vidu trenerski opus Vladana Milojevića. Kao potencijalni starteri na tim pozicijama figuriraju Piter Olajinka i Puma Rodrigez. Tačno je da na levom boku najviše može da pruži Aleksandar Katai, ali je njemu namenjena uloga alternative, igrača sposobnog da pravi razliku u Superligi Srbije. Tu je i mladi Jovanović, Ivanić će biti više na poziciji deset. Potreban je još jedan krilni fudbaler izrazitih trkačkih sposobnosti.

Pitanje je da li je to Nemanja Radonjić, koji će dobiti šansu na krilo. Ali čelnici Crvene zvezde su na Skupštini kluba saopštii prisutnim delgatima da intenzivno rade na dovođenju krila. Nemački mediji su pisali da su Crvena zvezda i Ferencvaroš zainteresovani za Lorensa Enalija iz Gornjika, i da su spremni da za obeštećenje daju 2,5 miliona evra. Povratne reakcije ili demantija sa Marakane nije bilo. To dovoljno govori.

Crveno-beli će do avgusta, možda i pre, dovesti još jednog napadača. Bez obzira na neupitan status Šerifa Endijajea, koji je dobio veliko poverenje Vladana Milojevića. Slabo prilagođavanje na veliki klub Uroša Sremčevića, nateralo je ljude iz sportskog sektora crveno-belih da aktiviraju priču o Mihajlu Cvetkoviću. Dogovor sa Čukaričkim je postignut, ali se čeka odgovor kadetskog reprezentativca Srbije. Ne žure crveno-beli, mada je jasno da razmatraju druge opcije.

Ključno pojačanje Crvena zvezda bi trebalo da dobije u veznom redu. Tačno je da je In Bom Hvan promenio broj na dresu i uzeo šesticu, ali srpski šampion treba da razmišlja o životu posle reprezentativca Južne Koreje. Bilo bi idealno za crveno-bele da Hvan ostane za kvalifikacije za Ligu šampiona. Ali tu treba očekivati kapitalca, možda i najskupljeg igrača u istoriji Crvene zvezde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati