Život

S. M.

02. 07. 2024. 15:45 2

"Prošli smo pakao": Lepše vesti nisu mogle da stignu - teško povređena Anja posle 56 dana izašla iz bolnice! (FOTO)

Nakon 56 dana provedenih u Univerzitetsko kliničkom centru Niš Anja Belošević, koja je teško povređena kada se polomio ringišpil i ona sa još dvanaestoro dece pala, konačno je kući. Srećna zbog ćerkinog oporavka i što je konačno kući, Jelena, majka devojčice Anje, u razgovoru za Direktno.rs priseća se svega što se dešavalo.

- Prvih pet dana su bili katastrofalni. To je bila prava noćna mora. Nismo znali kada je dan a kada noć. Hvala bogu, Anja je stala na noge, još uvek ne hoda dugo, ali može da napravi par koraka. I progovorila je, mada priča još uvek polako - priča nam Jelena sada sa olakšanjem.

Ona kaže da nikada nisu gubili nadu i da se do detalja seća kada se Anja osvestila.

- Konzilijum je odlučio da mogu da ulazim kod nje još dok je bila u veštačkoj komi, kako bismo izazvali reakciju. Tada kada se budila, imala sam masku. Pogledala me je i rekla: "Ti ličiš na moju mamu…", ja sam skinula masku, jer sam znala da je mislila da sam medicinska sestra. Posle je i Stefana pogledala i nasmešila se - prepričava Jelena.

Ona dodaje da se nada da će se njena devojčica u potpunosti vratiti pređašnjem životu.

- Vi ne znate koji pakao smo prošli ovih 56 dana. Nikom ne bih poželela, ali sada je sve dobro. Trajaće oporavak, ali vratiće se sve na staro. Posebnu zahvalnost istakla bih doktoru Goranu Miloševiću koji je od početka bio uz Anju i pratio njen oporavak, kao i dr Aniti, ali i čitavom timu odelјenja intenzivne nege B1- ističe Jelena.
Inače, Anja je posle pada ringišpila u Kuršumliji, gde je zadobila teške povrede, vozilom kuršumlijske Hitne pomoći u pratnji lekara odmah posle nesreće i dijagnostike u prokuplјačkoj bolnici prosleđena u niški Kliničko bolnički centar na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, osmog maja.

Nјoj je na niškoj klinici konstatovan prelom masilarnog sinusa, otok i kontuzija mozga. Devojčica je stavlјena u budnu komu a deseti dan od povrede prvi znak reagovanja bilo je otvaranje desnog oka, zatim je odvojena od respitora i počela je polako i da pomera noge. Mesec dana od povrede prvi put je reagovala na prisustvo majke, a posebno osmehom na prisustvo brata i prepoznavanjem. Nedavno je u bolnici proslavila i trinaesti rođendan, a sada je došao dan da ide kući!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati