Fudbal

Direktno.rs

29. 06. 2024. 17:13 1

Korejac stigao u Zvezdu i uzeo Hvangov broj (FOTO)

Jong Vu Seol novi je fudbaler Crvene zvezde, saopštili su crveno-beli na zvaničnom sajtu.

- FK Crvena zvezda nastavlja sa aktivnostima kada je prelazni rok u pitanju, te je danas na stadionu "Rajko Mitić" Jong Vu Seol potpisao ugovor na tri plus jednu godinu sa našim klubom. Reč je o reprezentativcu Južne Koreje koji pokriva poziciju levog beka i koji je zadužio broj 66, dok "šestica" ide u vlasništvo In Bom Hvanga - saopštila je Crvena zvezda.

Dobrodošlicu u crveno-beli tabor, Seolu je prvi poželeo sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela.

- Potpisali smo Seola, fudbalera koji dolazi iz Ulsana i koji ima veliko iskustvo igranja u Azijskoj Ligi šampiona, ali i reprezentaciji Južne Koreje. Nastupa na poziciji levog beka, što je deficitarno mesto i tražili smo igrača njegovih karakteristika. Želeli smo ga i zimus, ali sada se transfer ostvario i veoma smo zadovoljni što ga predstavljamo kao igrača Zvezde. Biće dovoljno vremena da se uigra, putuje u Rusiju na pripreme, pa će tamo imati priliku da se upozna sa zahtevima Vladana Milojevića, kao i sa novim saigračima i mentalitetom kluba - rekao je Mrkela i dodao:

- Naša očekivanja su uvek veoma visoka, stremimo ka najvišim ciljevima i zbog toga se na maksimalno ozbiljan način pripremamo za te izazove, dovodimo nove igrače i želimo da budemo jači nego u prethodnoj sezoni. Hvang, koji je takođe iz Južne Koreje, odigrao je odličnu sezonu i postavio primer disciplinovanog i posvećenog igrača koji radi za ekipu, a ujedno ima i individualan kvalitet. Igrači koji su iz Koreje imaju takve karakteristike i to je takođe jedan od razloga zbog kog smo doveli Seola.

Pun utisaka po potpisivanju ugovora sa Zvezdom bio je Seol, koji je pokazao i da je dobro upućen u Zvezdinu istoriju.

- Ovo je moj prvi transfer u karijeri i srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu. Svestan sam da imamo dobar tim sa mnogo sjajnih igrača, hoću da se pokažem i cilj mi je da pomognem ekipi, kako u odbrani, tako i u napadu. Svestan sam da mi je prioritet odbrana, tako da ću čuvati leđa našim ofanzivnim igračima. Znam dosta o klubu, moj dobar prijatelj je In Bom Hvang i pričali smo već o Zvezdi, istoriji i kulturi koja je ovde. Rekao mi je sve najbolje o Zvezdi i Srbiji i veoma sam uzbuđen što sam ovde. Znam i da Zvezda ima fantastične navijače, tako da jedva čekam da zaigram pred njima i da se upoznamo. Takođe, znam i da je Zvezda 1991. osvojila Ligu šampiona, što je velika stvar. Što se mene tiče, želim da osvojim duplu krunu sa klubom, ali i da igram Ligu šampiona - podvukao je Seol.

Jung Vu Seol je rođen 5. decembra 1998. godine u Ulsanu i standardan je reprezentativac Južne Koreje. Pokriva jednako dobro obe bekovske pozicije, a čitavu karijeru je do sad proveo samo u Ulsanu, za koji je odigrao 156 utakmica i postigao osam golova. Proglašen je za najboljeg mladog igrača lige 2021, godinu dana kasnije je bio deo tima koji je osvojio Azijske igre, da bi se potom našao u idealnom timu šampionata Južne Koreje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati