Košarka

[ Izvor: Mediji ]

02. 07. 2024. 17:00 0

Kaboklo presudio Crnoj Gori u kvalifikacijama za OI

Košarkaška reprezentacija Brazila savladala je selekciju Crne Gore sa 81:72 u prvom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore, kontrolisali su dešavanja na parketu tokom prvog poluvremena i tokom treće deonice, ali je Brazil na kraju slavio sa 81:72, na startu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Crna Gora već 3. jula od 14.30 sati igra protiv Kameruna, dok će selekcija Brazila biti slobodna.

Crna Gora je u grupi sa Brazilom i Kamerunom, drugu grupu čine Letonija, Gruzija i Filipini. Dve selekcije će izboriti plasman u polufinale, a pobednik turnira mesto na Olimpijskim igrama.Najefikasniji u sastavu Crne Gore bili su Nikola Vučević sa 17, Marko Simonović sa 15, Kendrik Peri sa 11, Petar Popović sa 10 poena. Prevagu na tasu Brazila doneli su Bruno Kaboklo sa 25 poena uz devet skokova, Marselinjo Uertas sa 17, Jago dos Santos je postigao četiri poena.Crna Gora je odigrala odlično tokom prvog poluvremena. Imala je 13 poena prednosti, ali su Brazilci u režiji Bruna Kabokla i Marselinja Uertasa držali meč u egalu. Sredinom poslednjeg kvartala uspeli su da stignu do plus četiri, ali su Marko Simonović i Nikola Vučević zaustavili nalet rivala, uveli su meč u triler završnicu. Usledio je rat nerava u kojem su više snage i koncentracije imali Brazilci.

Podsećanja radi, selektor Radović zbog povreda i otkaza ne može da računa na Bojana Dubljevića, Nikolu Ivanovića, Marka Todorovića, Nemanju Radovića, Vladimira Mihailovića, Zorana Nikolića, Fedora Žugića, Jovana Kljajića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Da ne pokvasi šapice

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati