Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 07. 2024. 14:49 3

Demanti Arnoa Gujona na tekst "Za desničare Vučićevog Arnoa Gujona - 3 miliona evra iz budžeta"

Arno Gujon uputio demant na tekst "Za desničare Vučićevog Arnoa Gujona - 3 miliona evra iz budžeta", koji prenosimo u celosti.

Objavljenim nepotpunim informacijama dovoditi javnost u zabludu, budući da je Izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, u odnosu na celokupan predmet revizije bio POZITIVAN.

Netačne su vidno istakute senzacionalističke tvrdnje u cilju direktnog dovođenja u zabludu javnosti da je tri miliona evra "završilo" na računima "desničarskih organizacija" kao i da to proizilazi iz podataka Državne revizorske insitucije u sačinjenom izveštaju o radu Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. Istina se može utvrditi u javno objavljenom konačnom Izveštaju Državne revizorske institucije, gde nema ni govora o gore navedenom.

U cilju potpunog i istinitog izveštavanja javnosti napominjemo, da na Konačni izveštaj Gujon nije imao nikakvu primedbu, a utvrđeno je od strane Državne revizorske institucije da su finansijski izveštaji Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu pripremljeni u skladu sa svim važećim propisima. U prilogu se nalazi deo Izveštaja sa konačnim mišljenjem.

Netačne su iznete tvrdnje da su se preko Konkursa Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu finansirale desničarske organizacije, budući da je Uprava sufinansirala udruženja građana putem javnog konkursa sa jasno definisanim kriterijumima, smernicama i nezavisnom komisijom za dodelu sredstava. Takođe, nazivati ekstremističkim projekte koji imaju za cilj kulturno povezivanje Srba iz rasejanja sa maticom, sa posebnim osvrtom na Republiku Srpsku, pokazuje ideološku ostrašćenost autora teksta i dovodi čitaoce u zabludu.

Prema odredbama člana Zakona o javnom informisanju i medijima koje se se odnose na pravo na objavljivanje odgovora na informaciju, molimo Vas da ovaj odgovor objavite bez odlaganja, neposredno nakon njegovog prijema, na istom delu medija, te u okviru iste internet stranice na kojoj ste objavili netačne i nepotpune informacije koje se tiču Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i direktora Arnoa Gujona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati