Beograd

Direktno.rs

17. 07. 2024. 10:43 0

Demanti AP "Ada Ciganlija" na tekst "SNS vlast betonira Adu Ciganliju"

JP "Ada Ciganlija" uputila je demanti na tekstu "SNS vlast betonira Adu Ciganliju". Demanti prenosimo u celosti.

- Povodom teksta koji se pojavio na internet portalu "Direktno" dana 16.07.2024. godine pod naslovom "SNS vlast betonira Adu Ciganliju", izražavamo najoštriju osudu krajnje neprofesionalnosti pomenutog članka, imajući u vidu da naslov istog i sam sadržaj nikako ne odgovaraju jedno drugom. Naime, parcela koja se pominje u tekstu, a koja se nalazi pored nekadašnjeg Tempa (Mega Maksi), nalazi se daleko van teritorije Ade Ciganlije (sa druge strane Obrenovačkog puta), te kao takva nema i ne može biti dovedena ni u kakvu vezu sa površinama kojima upravlja naše preduzeće.

Kao što je opšte poznato, Ada Ciganlija je od davnina pa do dan danas očuvala svoja prirodna bogatstva, koja čine dinamičan ekosistem i predstavljaju svojevrsnu ekološku oazu i omiljeno gradsko izletište. U simbiozi flore i faune, ostrva, reke i jezera, sa osobinama jedinstvenog ekosistema, stvorena je prijatna mikroklima, u potpunosti različita od gradske žege.

Potreba da se na Adi Ciganliji uredi najveća gradska plaža, učinila je da Savsko jezero postane višenamensko i multifunkcionalno. Koristi se za sport, rekreaciju i aktivno provođenje slobodnog vremena. Na jezeru je održano na stotine državnih, evropskih i svetskih prvenstava u sportovima na vodi. Jezero okružuje 7,7 km duga osvetljena šetališna staza, biciklistička staza i šljunkovita plaža.

Ada Ciganlija danas predstavlja najveći sportsko – rekreativno – kulturno – zabavni centar u Beogradu, koji u svojoj ponudi sadrži preko 50 otvorenih sportskih igrališta (rukomet, fudbal, tenis, košarka, bejzbol, ragbi, golf, odbojka na pesku, padel tenis…), adrenalinske aktivnosti (bandži džamp, avantura park, pejntbol, akva ski, traka za skijanje, ronjenje..), wellness programe (fitnes i spa sadržaji), zabavne programe i sadržaje za najmlađe posetioce (grad na vodi, pedaline, park nauke, vožnje vozićima, piknik prostor, dečija igrališta…), rekreativne aktivnosti (trim park, trim staze, biciklizam, vožnja rolera, mini golf, joga park…). Ada Ciganlija je jedini gradski park u celosti dostupan, uređen i prilagođen osobama sa posebnim potrebama u vidu Centra za osobe sa invaliditetom sa multifunkcionalnim objektomi višenamenskim sportskim igralištem namenjenim sportu i rekreaciji osoba sa invaliditetom. Ugostiteljsku ponudu Ade Ciganlije čini više desetina restorana, kafića i klubova koji svojim sadržajem čuvaju i neguju boemsku tradiciju Beograda. Posetiocima Ade Ciganlije stoje na raspolaganju i prodavnice, prostori za piknik, mini-golf, turistički vozić, različiti zabavni sadržaji na vodi, kao i posebno uređen prostor za održavanje piknika i porodičnih druženja u prirodi.

Godišnje se na Adi Ciganliji održi preko 300 manifestacija i promocija, a prema statistikama posećenosti, Adu Ciganliju u toku godine prosečno poseti između četiri i pet miliona posetilaca, kako domaćih, tako i stranih turista.

Odlukom Skupštine grada Beograda, teritorije Ade Ciganlije je u junu 2023. godine proglašena zaštićenim prirodnim dobrom – Predelom izuzetnih odlika Ada Ciganlija, ukupne površine 471,48 hektara, što samo dodatno pokazuje izuzetan ekološki značaj i potencijal Ade Ciganlije.Takođe, Savsko jezero jedna je od najznačajnijih strateških tačaka za grad Beograd, imajući u vidu da predstavlja rezervoar pijaće vode Beogradskog vodovoda i da kao takvo, spada u zonu najstrožije zaštite vodoizvorišta.

U skladu sa prethodno navedenim, još jednom apostrofiramo da lokacija za izgradnju koja se pominje u članku internet portala „Direktno“, nema nikakvih dodirnih tačaka sa teritorijom Ade Ciganlije, koja će se, baš kao i do sada, i u narednom periodu razvijati ka svom strateškom cilju – najvećem sportsko - rekreativnom centru Balkana i jedinstvenoj zaštićenoj ekološkoj oazi u centru višemilionskog gradu - navodi se u saopštenju JP "Ada Ciganlija".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati