Beograd

Direktno.rs

02. 07. 2024. 15:25 5

"Dobili smo superćelijskog gradonačelnika"

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas, pravdajući se zbog katastrofalnog stanja gradske komunalne infrastrukture, da "moramo da prihvatimo nove vremenske okolnosti". U dobro poznatom maniru ponovo je uvredio Beograđane i izbegao da odgovori zašto je posle svake jače kiše pola grada pod vodom i zašto razvoj infrastrukture ne prati razvoj grada.

Boško Šindić, član Predsedništva Srbija Centra i koordinator za Beograd, naglašava da posao gradonačelnika nije da glumi klimatologa, nego da učini sve kako bi pripremio gradsku infrastrukturu za padavine.

- Odavno smo svi upozoreni da se klima menja, posebno u našem delu sveta i da se mogu očekivati češće i obilnije padavine. Umesto da građanima savetuje da se naviknu mogao je i da im postavi pitanje da nabroje sve pritoke Autokomande. Njegov prioritet, ali i posao svih nadležnih u Gradskoj upravi, odavno je morao da bude da se postojeća infrastruktura popravi i očiste slivnici, a da nova prati razvoj grada. Međutim, sve što su uradili je da uništavaju zelenilo i dozvole da investitori bliski SNS neplanski zidaju skupe kvadrate stanova i obrću milione. Sada je potpuno jasno da je ovakvo uništavanje Beograd vodi ka katastrofi - rekao je Šindić.

- Da stvar bude još ozbiljnija, Šapić, koji nije udostojio građane da sam obrazloži predlog budžeta nego je poslao sekretarku za finansije da se znoji pred kamerama, ne planira ništa da promeni. Iz budžeta su izbačeni mnogi radovi na infrastrukturi, jer ne donose brzu zaradu. Kao primer navešću da je tender za projektovanje i izgradnju primarne i sekundarne kanalizacione mreže u naseljima Kotež, Krnjača i Borča na levoj obali Dunava ponovo produžen i to sedmi put. Režim SNS tako drži kao taoce sve stanovnike Beograda - istakao je Šindić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati