Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

26. 06. 2024. 14:34 52

"Debakl, mnogo smo uložili": Da li je to Vučić najavio OTKAZ Piksiju?!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je rezultat reprezentacije Srbije nakon utakmice sa Danskom koja je označila kraj našeg učešća na Evropskom prvenstvu.

On je rekao da je saglasan sa ocenom selektora Dragana Stojkovića Piksija da je reč o sportu, ali "samo smo mi dali mnogo para za taj sport".

- Ja sam saglasan da je debakl, mi smo mnogo uložili. Ljudi u Srbiji su zaslužili mnogo bolje rezultate. Nije problem da izgubite od Engleske, koja je loša… Nije problem da izgubite od Nemačke, Španije, ali je problem kad izgubite od Slovenije koja tri puta manje košta od tima Srbije - rekao je Vučić i dodao:

- Kad vam igrač koji ima 5.000 evra u Celju platu daje golove. Tu ima bezbroj problema, svi smo kao zadovoljni srećni i nikom ništa… Neću da se bavim tim, nismo banana zemlja  u kojoj se nešto rešava za jedan dan ili preko noći emocionalnim reakcijama, ali sam sasvim siguran da, kako u rukometu, tako i u fudbalu, posebno zbog činjenice da mnogo novca ulažemo u infrastrukturu, pa ako hoćete u plate funkcionera u FSS, iako će oni reći da je to od UEFA… Ma pustite te gluposti i prazne priče. U selektora i svih ostali, ulažemo ogroman novac. Smatram da građani Srbije zaslužuju bolji rezultat - rekao je Vučić.

Na pitanje šta se desilo, Vučić je rekao da ne zna.

- Sve sam vam rekao šta mislim, a sad ću još da se petljam… Trebalo je da igramo 4-4-2, a ne 3-5-2. Pojma nemam - rekao je Vučić.

Srbija je posle dva remija i jednog poraza ostala četvrta u grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, pa posle tri utakmice ide kući, a Piksi smatra da se nismo obrukali.

- Malo su osećanja pomešana, žao mi je što nismo napravili mali korak da odemo dalje, a s druge strane sam ponosan na momke, nema potrebe da skrivamo glavu u pesak. Istrčali su kilometre, dali sve od sebe. Teška utakmica večeras, 50:50 po svim parametrima. Danci su bili u prednosti jer su znali da ih nerešeno vodi dalje. Učinili smo sve da ostavimo dobar utisak. Nismo se obrukali, niko nas nije pobedio sa 5:0, da nam se smeju i vređaju. Naprotiv, mislim da smo protiv Engleza odigrali baš dobro i zaslužili više od poraza. Kasnije utakmice su bile teške i specifične, takmičarske, igralo se na rezultat i tražio se jedan gol. Znao sam da neće biti puno šansi kao protiv Slovenaca. Da se traži jedna ili dve šanse da je smestimo u gol. Nije došlo do toga, idemo dalje, glavu gore, momci zaslužuju čestitke za borbenost, zalaganje, trčanje - rekao je, između ostalog, selektor Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 52

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati