Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

28. 06. 2024. 14:36 29

"Dižu mu rejting u stranci": Vučić na Pinku branio Đuku i njegove penthause (VIDEO)

Pravo iz studija televizije Pink, u udarnom terminu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić stao je u odbranu advokata i poslanika SNS Vladimira Đukanovića i njegove ozbiljne imovine, do koje je praktično došao preko noći. "Samo mu dižu rejting u stranci", rekao je Vučić, povodom otkrića BIRN da je Đukanović za samo godinu dana uvećao svoju imovinu s jedne garsonjere od 35 kvadratnih metara na ukupno šest stanova i 362 kvadrata.

- Vidim da su krenuli da napadaju Vladu Đukanovića, postao im je omiljena meta. To mora da je neki tužilac. Neki tužilac se potrudio da to rade mnogo protiv njega. Samo mu dižu rejting u našoj stranci - rekao je Aleksandar Vučić u Dnevniku TV Pink, govoreći o imovini advokata Đukanovića koja je za samo dve godine ozbiljno uvećana.

Đukanović je, naime, 2022. godine od nepokretnosti imao samo stan od 35 kvadrata. Tako je pisalo na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Međutim, BIRN otkriva da je uticajni član SNS koji kao advokat zastupa, između ostalih, Predraga Koluviju i Dijanu Hrkalović, postao vlasnik tri luksuzna stana na Voždovcu, kao i dva apartmana na Zlatiboru. Agencija za sprečavanje korupcije je ove stanove objavila na sajtu tek posle upita BIRN-a, pošto skoro dve godine nije ažurirala podatke o imovini Vladimira Đukanovića.

Tako uz pomenuti stan od 35 metara kvadratnih, Đukanović za samo godinu dana u svoju imovinu upisuje dva apartmana od 27 i 29 kvadrata, tri stana od 79, 85 i 107 kvadrata i dva garažna mesta.

Skromno…

Sve nekretnine Đukanović je stekao kupovinom, a za BIRN je rekao da je stanove kupio na rate preko svoje advokatske kancelarije.

Samo pre dve godine, Đukanović je propagirao skromnost i sa prezrenjem gledao na imovinu svog stranačkog kolege Nebojše Stefanovića.

- Molim [Nebojšu] Stefanovića da menjamo imovinu iste sekunde, je l’ može tako? Ja živim u stanu svojih roditelja, životni san mi je da kupim stan sebi - pričao je narodni poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović na televiziji Pink, sredinom 2022. godine.

I ispuni mu se životni san. I kupi sebi tri stana i dva apartmana.

Kako pokazuju zvanični podaci, poslanik Đukanović je u međuvremenu kupio čak tri penthausa u luksuznom voždovačkom naselju Park Villa Residence, zajedno sa tri garažna mesta, kao i dva apartmana koji se nalaze, kako je Đukanović rekao za BIRN, na Zlatiboru.

Kaže da je sklopio ugovor za kupovinu tih stanova još 2020. godine, kad još "nije ni ašov bio zaboden".

- Ja sam to tada pred koronu, bukvalno sam uhvatio onaj poslednji talas. Moja advokatska kancelarija je to kupila i sve je išlo preko kancelarijskog računa, sve je tako isplaćeno - kaže Đukanović za BIRN.

Na pitanje BIRN-a kolika je cena kvadrata bila tada, Đukanović kaže da je iznosila 2.050 evra za kvadratni metar.

- Oko 620 i nešto hiljada evra [je koštalo] - kaže Đukanović i dodaje da je njegova kancelarija plaćala na rate i sve isplatila krajem prošle godine.

Međutim, BIRN je kontaktirao Park Villa Residence i saznao da su svi stanovi rasprodati "pre godinu-dve", kao i da je cena penthausa tada bila 3.300 evra po kvadratnom metru, plus porez na dodatu vrednost (PDV), kojeg plaća kupac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati