Region

[ Izvor: Mediji ]

29. 06. 2024. 07:30 4

Posle nestanka struje u regionu brojila POLUDELA

- Nedavno su nam ugrađena nova brojila koja su "poludela" posle nedavne havarije i nestanka struje u regionu. Brojilo prikazuje da se troši struja po skupljoj tarifi u vreme kada treba da se obračunava "noćna" cena struje - požalio se jedan Splićanin.

- Prijavio sam problem HEP . Brojila su pokazivala i pogrešan datum i taj je problem rešen, ali još uvek pokazuju pogrešno vreme! Idu jedan sat unazad. U 22 sata kada počinje niža tarifa sat na brojilu pokazuje da je 21 i obračunava struju po višoj ceni. Sramotno! Za svaki slučaj palim bojler, klimu i ostalo tek oko ponoći - govori uznemireni Splićanin.

Odgovor Hrvatske elektroprivrede

Ubrzo je stigao i odgovor od HEP-a. Naglašavaju da razloga za brigu - nema!

- Korisnik nema razloga za zabrinutost zbog mogućeg kvara brojila i bojazan da će eventualno biti zakinut kod obračuna potrošnje električne energije. Uočeni prikaz vremena na brojilu redovno je i ispravno stanje te nije povezano sa nedavnim poremećajem u snabdevanju električnom energijom.

Naime, vreme na ekranu brojila tokom čitave godine prikazuje se prema zimskom računanju vremena. U letnom razdoblju brojilo beleži potrošnju prema višoj dnevnoj tarifi u razdoblju od 8 do 22 sati, a niža tarifa obračunava se od 22 sata do 8 sati idućeg dana. Usklađena je sa stvarnim letnim vremenom - poručili su iz HEP.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati