Fudbal

Direktno.rs

24. 06. 2024. 22:59 6

Italija u 98. minutu otišla dalje: Hrvati na rubu eliminacije!

Fudbaleri Italije na neverovatan način su prošli u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto su u osmom minutu sudijske nadoknade golom Matije Zakanjija došlo do remija protiv Hrvatske - 1:1, što im je donelo drugo mesto u grupi sa četiri boda. "Vatreni" su vodili golom Luke Modrića, ali su kasno primljenim golom došli na ivicu eliminacije. U drugom meču grupe Španija je sa 1:0 pobedila Albaniju i sa maksimalnim učnikom ide dalje kao prva u grupi.

Italijani su meč dočekali u dobroj poziciji, jer su imali dva boda više od "vatrenih", pa im je i odgovarao bod kako bi se plasirali dalje. I do njega su došli, i to na kakav način - golom u osmom minutu sudijske nadoknade, te su rastužili Hrvate kojima sada treba čudo za osminu finala. Jer, potrebno je da sa dva boda i gol razlikom -3 budu jedni od četiri najbolje trećeplasirane selekcije, što će se jako teško desiti.

Hrvati su bili opasniji na startu, pa smo prvu veliku šansu videli u petom minutu, kada je Luka Sučić dobro gađao pod prečku, ali se Donaruma izvio i zaustavio je njegov udarac. Na mukama je bio i Livaković, kome je u 28. minutu opasno zapretio Bastoni, ali nije uspeo da savlada golmana Fenerbahčea, pa se tako rezultat do kraja poluvremena nije menjao.

Ali, i to se brzo promenilo u nastavku. Jer, početkom drugog poluvremena rukom je u kaznenom prostoru igrao Davide Fratezi, sudija Dani Makeli je gledao VAR i doneo odluku da dosudi penal za Hrvate. Odgovornost je preuzeo Luka Modrić, čiji je udarac zaustavio Donaruma. Italijani su pokušali da otklone opasnost, ali nisu uspeli da pređu na polovinu rivala, lopta je potom došla do Sučića, a posle nove odbrane i odbitka na nju je naleteo Modrić i doneo slavlje "vatrenima".

Italijani su sve do kraja pokušali, Lučano Spaleti je vršio izmene, ali se činilo da to neće uroditi plodom. A onda je došao osmi minut sudijske nadoknade, kada je u kazneni prostor loptu poslao Rikardo Kalafjori, tamo je se lepo namestio Matija Zakanji, šutirao je tamo gde Dominik Livaković nije uspeo da odbrani, pa je u 98. minutu pogodio za konačnih 1:1 i plasman u osminu finala Eura.

HRVATSKA - ITALIJA 1:1 (0:0)

Stadion: "Red Bul Arena" u Lajpcigu. Gledalaca: 38.322. Strelci: Modrić u 55. minutu za Hrvatsku, a Zakanji u 90+8. za Italiju. Sudija: Dani Makeli (Holandija). Žuti kartoni: Sučić, Modrić, Ivanušec, Pongračić, Stanišić, Brozović (Hrvatska), Kalafjori, Fađoli (Italija).

HRVATSKA: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Modrić (od 80. Majer), Brozović, Kovačić (od 70. Ivanušec) - Sučić (od 70. Perišić), Kramarić (od 90. Juranović), Pašalić (od 46. Budimir).

ITALIJA: Donaruma - Di Lorenco, Bastoni, Kalafjori, Darmijan (od 81. Zakanji) - Barela, Žoržinjo (od 81. Fađoli) - Raspadori (od 75. Skamaka), Pelegrini (od 46. Fratezi), Dimarko (od 57. Kjeza) - Retegi.

U drugom meču trećeg kola grupe B Španija je savladala Albaniju sa 1:0 i tako je sa maksimalnih devet bodova otišla dalje. Albanija je, sa druge strane, poslednja u grupi sa samo bodom.

Španci su na ovom meču zaigrali sa "šarenim" sastavom, ali su uprkos tome bili prejaki za Albance. Trenutak odluke videli smo već u 13. minutu, kada je Feran Tores posle dodavanja Danija Olma doneo i treću pobedu "furiji" u grupi.

Španija je i pre, ali i posle tog gola bila opasnija, bila je bliža drugom golu nego Albanci izjednačenju, međutim navijači više golova nisu videli, pa je "furija" rutinski privela posao kraju i rutinski otišla u osminu finala, te će protivnika u nokaut saznati kada se okonča grupna faza.

ALBANIJA - ŠPANIJA 0:1 (0:1)

Stadion: "Merkur Špil Arena" u Diseldorfu. Gledalaca: 40.586. Strelac: Tores u 13. minutu. Sudija: Glen Niberg (Švedska). Žuti kartoni: Bajrami, Beriša (Albanija), Vivijan (Španija).

ALBANIJA: Strakoša - Baliju, Đimšiti, Ajeti, Mitaj - Ramadani, Aslani - Asani (od 81. Muči), Lači (od 70. Beriša), Bajrami (od 70. Hodža) - Manaj (od 59. Broja).

ŠPANIJA: Raja - Navas, Vivijan, Laport (od 46. Le Norman), Grimaldo - Zubimendi, Merino - Tores (od 72. Jamal), Olmo (od 84. Baena), Ojarzabal (od 62. Lopez) - Hoselu (od 72. Morata).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati