Politika

[ Izvor: Mediji ]

28. 06. 2024. 14:51 0

Opozicija protiv toga da o zaduživanju NS odlučuju stari odbornici

Predstavnici novosadskih opozicionih partija i pokreta kritikovali su gradsku vlast zbog sednice koja se održava u starom sazivu Skupštine grada, iako su 2. juna održani lokalni izbori, i ocenili da je to zbog toga da opozicija ne bi mogla da učestvuje u zaduživanju Novog Sada za 3,1 milijardu dinara.

Oni su na konferenciji za novinare ispred Skupštiene grada, pre zasedanja starog saziva, rekli da je sa odlukama trebalo da se sačeka do konstituisanja novog saziva.

Budući gradski odbornik Milan Alanović iz Grupe građana "Heroji - Miša Bačulov" rekao je da je bilo očekivano da će o novim odlukama u gradu odlučivati novi saziv skupštine.

- O zaduživanju Grada Novog Sada kako bi isplatio postupke eksproprijacije danas očigledno neće biti vođena valjana rasprava i neće biti proverena potreba za isplatom tolikih iznosa - rekao je Alanović.

Dodao je da opozicija smatra da skupština, iako ima legitimno pravo da do konstituisanja novog saziva zaseda u starom sazivu, to nije trebalo da uradi.

- Smatramo da je poprilično neprihvatljivo da Skupština koja neće biti u ovom sastavu naredne četiri godine odlučuje o pitanju kao što je zaduživanje, koje će Novosađani i privreda kasnije isplaćivati - dodao je Alanović.

Predstavnici opozicije su kazali da današnje zasedanje starog saziva Skupštine grada nije u skladu sa demokratskim i moralnim načelima.

Opozicija je ranije uložila prigovore na regularnost lokalnih izbora u Novom Sadu, koji su održani 2. juna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati