Fudbal

Direktno.rs

20. 06. 2024. 20:23 22

Tri godine patimo, NEMAMO KVALITET: Istina o Piksiju i "orlovima" na RTS-u

Dve runde na Evropskom prvenstvu i jedan bod! To je bilans Srbije pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija u Nemačkoj, koja je sada dovedena u situaciju da mora da dobije Dansku u poslednjem kolu kako bi izbegla eliminaciju.

Euro su "orlovi" otvorili porazom od Engleske (0:1), u kom se, pak, moglo naći pozitivnih stvari, posebno u drugom poluvremenu. Trebalo je da to bude zamajac za drugo kolo i meč sa Slovencima, gde bi nam pobeda otvorila vrata osmine finala kontinentalnog šampionata.

Ali, ne da pobeda nije došla, nego smo dugo bili na ivici ambisa i pretio nam je poraz. A onda se pojavio Luka Jović, koji je u 95. minutu posle kornera Ivana Ilića dobro reagovao i matirao Jana Oblaka. Dovoljno za 1:1, prvi bod na Euru posle 24 godine posta, ali i "ostanak u životu" kada je reč o borbi za osminu finala.

I na kraju, bod je samo ono što se piše, a sve ostalo je bilo za zaborav. Igra u većem delu meča nije ličila ni na šta, posebno u većem delu prvog poluvremena, kao i sredinom drugog dela, kada je i primljen gol. To u poslednjem kolu ne sme da se ponovi protiv Danske, jer ako to bude slučaj - crno nam se piše, kako je to rekao Rade Bogdanović na RTS-u.

I to je bio samo delić onoga što je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i bivši napadač Atletika, Željezničara, Verdera, a sada fudbalski analitičar, rekao na Javnom servisu.

Već smo pisali kako je opleo po Sergeju Milinkoviću Saviću, za kog je rekao da je trčao kao baba, a onda je podrobno analizirao igru Srbije pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija.

- Imamo četiri dana da se pripremimo za utakmicu sa Danskom, a mi tri godine nemamo igru. Ovo je kao ofanzivna ekipa, a stvorila je jednu šansu. Nema tu nikakve ofanzive - rekao je Bogdanović i dodao:

- Ko god da ti dođe, čeka te isto, jer nemaš kvalitet. Mi se patimo tri godine, krvarimo. Ne možemo da iznesemo loptu, nemamo krilne igrače. Govorimo da možemo da igramo sa dva špica, a ja govorim da ne može tako. Dvojicu neradnika u odbrani ne možeš da trpiš. Jednog da, ali dvojicu ne. To se i danas videlo - istakao je Bogdanović i tako rekao ono što svi misle.

A da li će ove reči doći do Dragana Stojkovića Piksija uoči meča sa Dancima (utorak, 21 sat) ili će ostati pri svome - ostaje da se vidi. Jedno je jasno - Srbiji na tom meču igra samo pobeda...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati