Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 10. 2024. 14:27 3

Aleksić: Rio Tinto najavom tužbe pokušava da sakrije istinu

"U nedostatku valjanih argumenata i nemogućnosti da činjenicama ospore i demantuju ono što sam izneo na konferenciji za medije u Narodnoj skupštini u petak o tome kako Rio Tinto posluje u svetu, kompanija Rio Tinto zajedno sa režimskom medijskom mašinerijom na čelu sa Pink televizijom najavom tužbe pokušava da sakrije istinu", izjavio je Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Istina se ne može osporiti i nisam to rekao ja, već se sve nalazi javno dostupno na sajtu Svetske banke, tačnije Međunarodnog centra za rešavanje investicionih sporova Svetske banke, a uz par klikova mogu i sami u to da se uvere. Tamo je jasno dokazana umešanost kompanije Rio Tinto u izborni proces u Gvineji zajedno sa Džordžom Sorošem, Tonijem Blerom koji su u bliskim kontaktima sa vrhom rezima u Srbiji.

Ovolika briga režima i njihovih medija za kompaniju Rio Tinto samo potvrđuje da je njima interes te kompanije važniji od interesa Srbije i njenih građana. Sa nestrpljenjem iščekujem sutrašnju sednicu na kojoj će vlast pokazati da li više brine o javnom interesu ili stranim kapitalistima.

A što se tiče tužbe, predlažem im da, ako već najavljuju tužbe, da prvo tuže Svetsku banku koja je to objavila, ali i institucije Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Australije, s obzirom na to da su te države pokrenule postupke protiv spomenutih. Kompanija Rio Tinto to vrlo dobro zna jer su se prošle godine nagodili sa američkom Komisijom za hartije od vrednosti i za kršenje pravila su platili 15 miliona dolara", zaključio je Miroslav Aleksić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati