Fudbal

M. Z.

14. 03. 2024. 23:02 0

2 gola u nadoknadi - Leverkuzen u 97. izbacio Karabag!

Fudbaleri Leverkuzena na čudesan način su se plasirali u četvrtfinale Lige Evrope, pošto su u sudijskoj nadoknadi, golovima u 93. i 97. minutu sa 3:2 savladali Karabag. Tako su sa ukupnih 5:4 prošli dalje, budući da je u prvom meču bilo 2:2.

Kada je obavljen žreb, delovalo je da će tim Ćabija Alonsa imati lagan posao protiv Karabaga, ali je na kraju bilo sve samo ne lako.

Jer, Leverkuzen je imao ogromnih problema u prvom meču, u kom je nekako uspeo da od 0:2 dođe do 2:2, da bi se u istoj situaciji našao i u revanšu na svom terenu.

Nakon prvog poluvremena, u kom nije bilo golova, borba se rasplamsala u nasatvku, pa smo videli kišu pogodaka. A prvi put se mreža tresla u 58. minutu, kada je Zubir doneo iznenađujuću prednost Karabagu - 0:1.

Samo četiri minuta kasnije azerbejdžanski tim je ostao sa igračem manje posle isključenja Čafarkulijeva, pa se očekivalo da će to olakšati posao Nemcima. Ali, umesto toga - usledio je novi gol, ovoga puta strelac je bio Žuninjo u 67. minutu za 0:2.

Bio je Leverkuzen u tim momentima na konpcima, praktično na ivici eliminacije, ali se situacija samo pet minuta kasnije promenila, kada je Frimpong prepolovio zaostatak.

I tih 1:2 bili su na snazi sve do nadoknade, kada smo videli ludnicu. Naime, u samoj završnici je Leverkuzen došao do golova koji su ga odveli dalje, i to u 93. i 97. minutu. Junak je bio češki napada Patrik Šik, koji je bio koban za Azere i tako je sprečio jednu od najvećih senzacija ove sezone. Ali je režirao i najneverovatniji prolazak u narednu fazu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati