Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

28. 04. 2024. 17:19 0

Arsenal je gazda severnog Lonodna!

Fudbaleri Arsenala uspešno nastavljaju trku za titulu u Premijer ligi. Tobdžije su gostovale najvećem rivalu Totenhemu i u velikom derbiju severnog Londona slavili dramatičnu pobedu. Utakmica na stadionu Totenhem Hotspura završena je rezultatom 2:3 (0:3).

Ovom pobedom Arsenal je povećao prednost na čelu tabele na četiri boda više u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti, ali šampion Engleske ima čak dve utakmice manje odigrane.

Činilo se da je u derbiju severnog Londona sve bilo rešeno posle malo više od pola sata igre kada su gosti stekli čak tri gola prednosti.

Tobdžije su povele samo minut pošto im je poništen gol Haverca zbog ofsajda u koje se našao kapiten Edegor. Bilo je to u 15. minutu, korner je izveo Bukajo Saka, a autogol je postigao Danac Pjer Emil Hejberg - 0:1.

Nastavio je domaći tim sa napadima, u 27. minutu stvorila se gužva u kaznenon prostoru gostiju, u prvom trenutku izgledalo je da bi Totenhem mogao da dobije penal (pao Kuluševski), međutim Tobdžije su brzo izvele kontra-napad, Kai Haverc je idealno pronašao omalenog ali brzonogog Bukaja Saku, koji sa desne strane pogađa suprotan ugao gola golmana Vikarija - 0:2.

Samo desetak minuta kasnije već je bilo 0:3. Ponovo korner, ovog puta sa leve strane, izveo ga je Deklan Rajs, a najsnalažjliviji u šesnaestercu Totenhema bio je Kai Haverc.

Drugo poluvreme počelo je otvorenom igrom i šansama na obe strane, a gol su u 64. minutu konačno postigli domaći fudbaleri i to posle velike greške golmana Arsenala Davide Raje. Španac je povratnu loptu Gabrijela bukvalno poklonio Kristijanu Romeru, a Argentinac je bez poteškoća zatresao mrežu gostiju - 1:3.

U 87. minutu dosuđen je penal za Totenhem, Deklan Rajs je bukvlno šutnuo Bena Dejvisa, a nakon poziva iz VAR sobe i odgledanog snimka sudija Majkl Oliver pokazao je na belu tačku. Loptu je uzeo Son Heung-Min i bukvalno zakucao u mrežu - 2:3.

Do kraja meča viđena je drama, Totenhem je pokušao da dođe do senzacionalnog remija, ali se rezultat više nije menjao.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati