Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

18. 04. 2024. 22:57 0

LE: Fijasko Liverpula, Roma bolja od Milana i sa 10 igrača

Mesto u polufinalu ovogodišnje Lige Evrope za sada su obezbedili Roma, Atalanta, Bajer Leverkuzen i Olimpik Marsej.

Atalanta je polufinalista Lige Evrope pošto je večeras uspela da sačuva pobedu ostvarenu u Liverpulu. Bilo je 0:1, ukupno 3:1 za večerašnjeg domaćina.

Posle onih 0:3 na "Enfildu", Liverpul je večeras u Bergamu jurio zaostatak za Atalantom i nije uspeo da ga sustigne, iako je krenulo kako se samo poželeti može.

Liverpul je poveo već u 7. minutu utakmice iz penala koji je iskoristio Salah, prethodno je Rugeri igrao rukom u kaznenom prostoru.

U nastavku se Atalanta oslobodila pritiska, bila možda i bolji rival i sasvim zasluženo ćemo ih gledati u narednoj fazi Lige Evrope. Liverpul je bio bezidejan u napadu, pokušavali su na silu da stignu do gola, ali ne ide tako u ovom stepenu takmičenja.

Imali su i šansu domaći da ne izgube u današnjem meču, ali je Skamaka ostao bez upisa u listu strelaca. Uglavnom, Liverpul nikako nije zaslužio polufinale ovog takmičenja jer je u dve utakmice pokazao veoma slabu igru i formu.

Roma je i u revanšu četvrtfinala pobedila Milan na svom stadionu sa 2:1, za ukupnih 3:1.

Roma igra fantastično pod vođstvom Danijela de Rosija. Nije ni pomislila "vučica" da brani 1:0 iz Milana, krenula je snažno na velikog rivala i posle 22 minuta je bila na velikih 2:0, a ukupnih 3:0.

Igrao se 12. minut kada se štoper domaćih Đanluka Manćini izborio za loptu u duelu sa Pulišićem blizu šesnaesterca Milana, proigrao je Pelegrinija, ovaj je sjajno šutirao iz mesta sa 18 metara i pogodio stativu, ali je razvoj situacije ispratio briljantni Manćini, pokupio "otpadak" i smestio ga u mrežu, za 1:0.

U 22. minutu je na 2:0 povisio Paulo Dibala. Štoper Milana Gabija je bio tragičar kod ovog gola. Najpre ga je Lukaku "otresao" u duelu, a onda je loše intervenisao posle pokušaja Belgijanca da uposli El Šaravija, bukvalno je dodao loptu Dibali, koji je je maestralnim udarcem sa nekih 12 metara sa leve strane, pogodio suprotni ugao, za 2:0.

Delovalo je tada da je Milan "gotov", ali se tračak nade za njega pojavio u 31. minutu, kada je desni bek Rome Zeki Čelik dobio direktan crveni karton.

Kazna za ove promašaje je stigla u 86. minutu, kada je Leao odlično centrirao sa levog boka, a Gabija se donekle iskupio za onaj kiks i glavom sa šest metara savladao Mileta Svilara, za konačnih 2:1.

Novi šampion Nemačke, Bajer Leverkuzen, je remizirao sa Vest Hemom u Londonu rezultatom 1:1 i ide dalje sa ukupnih 3:1.

Vest Hem je bio bolji i to je materijalizovao u 13. minutu, kada je Boven oštro centrirao u peterac, gde se sjajno snašao Antonio, nadskočio Kusunua i udarcem glavom zatresao mrežu, za 1:0.

Raspoloženi Frimpong je napravio pravu minijaturu u kaznenom prostoru domaćih i silovitim udarcem levom nogom, uz pomoć jednog igrača Vest Hema, matirao golmana Fabijanskog, za 1:1.

U Marseju Olimpik je posle 90 minuta pobedio golom Mumbanje 1:0 i time izborio produžetke. Kako posle dodatnih pola sata nije bilo golova pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, posle kojih je Marsej slavio i plasirao se u polufinale Lige Evrope.

Penal seriju otvorio je Anhel di Marija i na radost domaćih navijača pogodio stativu. Posle promašaja Di Marije za Benfiku su pogađali Kokču i Otamendi, ali Olimpik je držao prednost pošto su golove postizali Korea, Kondogbija, Balerdi i posle tri serije domaćin je vodio 3:2. A onda je u četvrtoj seriji penal za Benfiku promašio Antonio Silva, a pogodio je Luis Enrike za polufinale.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati