Fudbal

M. Z.

11. 04. 2024. 23:09 1

Svilar odbranio Romu protiv Milana u Ligi Evrope

Fudbaleri Rome napravili su korak ka plasmanu u polufinale Lige Evrope, pošto su u prvom meču na "San Siru" savladali Milan sa 1:0. Jedan od junaka pobede bio je Mile Svilar, koji je zaustavio sve udarce roso-nera na ovom meču.

Italijanski derbi u četvrtfinalu Lige Evrope počeo je pokušajem Milana, namestio je Rajnders i šutirao u levu stranu gola, ali je Svilar odlično reagovao i tako sebi ulio dodatnu dozu samopouzdanja.

Potom je na drugoj strani pokušao El Šaravi, čiji je udarac pod prečku zaustavljen, ali je to zapravo bila samo najava onoga što će se desiti samo minut kasnije. Jer, posle kornera je odlično centrirao Paulo Dibala, u kaznenom prostoru se najbolje snašao defanzivac "vučice" Đanluka Manćini, koji je postavio, ispostavilo se kasnije, konačnih 0:1.

Ali, šansi da se rezultat promeni je bilo. Tako je u 21. minutu Žiru pokušao da donese izjednačenje, no njegov pokušaj je tada izblokiran. Mogla je i Roma do novog gola u 38. minutu, samo što je tada Majk Menjon odbranio pokušaj El Šaravija sa ivice kaznenog prostora, pa se rezultat nije menjao.

U drugom poluvremenu smo često gledali obračun Rajndersa i Svilara. Vezista Milana je tako u dva navrata pokušao, ali je Svilar svaki put odlično reagovao i otklanjao bi opasnost.

Tačnije, Svilar je do kraja spustio "roletnu", pa je tako snažan udarac Adlija skrenuo do prečke, a okvir gola je bio saveznik srpskom golmanu i u 87. minutu, kada je Olivije Žiru pogodio prečku.

Sve u svemu, rezultat je ostao nepromenjen, Roma je slavila sa 1:0 i napravila je prvi korak ka polufinalu. Onaj završni ima šansu da napravi za sedam dana, kada je revanš na rimskom "Olimpiku", ali je jasno da se ni Milan neće predati.

Kada je reč o ostalim mečevima, Leverkuzen je na pravom putu da se plasira među četiri najbolje ekipe u Ligi Evrope, pošto je kod kuće savladao Vest Hem sa 2:0. Golove za "farmaceute" postigli su Hofman u 83. i Bonifejs u prvom minutu sudijske nadoknade.

Prednost pred revanš ima i Benfika, koja je u prvom meču četvrtfinala kod kuće savladala Marsej sa 2:1. Portugalci su na ovom duelu prvi došli do prednosti, budući da je Rafa Silva pogodio u 16. minutu, da bi prednost duplirao Anhel di Marija u 52. minutu. Ipak, da rezultat pred revanš bude aktivan, postarao se Pjer Emerik Obamejang, koji je u 67. minutu postavio konačnih 2:1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati