Fudbal

Direktno.rs

10. 04. 2024. 15:40 0

Osnovani pre sedam godina - sada će biti šampioni

U mnogim evropskim ligama je finiš sezone, počinju završne borbe, u dosta prvenstava je velika borba za titulu, a ima i nekih prijatnih iznenađenja. Jedna od liga koja svakako ove sezone nudi zanimljivu priču je jermenska Premijerliga koja je za većinu nepoznanica.

Tamošnji lider je ekipa FK Noa iz glavnog grada Jerevana sa 59 osvojenih bodova, dva više od Pjunika i četiri više od Ararata devet kola pre kraja prvenstva. Noa bi mogao da bude najprijatnija fudbalska priča u Evropi jer je reč o klubu koji je osnovan pre sedam godina, dakle 2017, a već su u prilici da se bore za titulu.

Osnovani su kao Artaš FK, a 2019. godine menjaju u sadašnje ime FK Noa. Interesantno je da ekipa iza sebe u sedam sezona postojanja ima i dva trofeja. Osvojili su Kup Jermenije 2020, a iste godine uzeli su i Superkup svoje zemlje.

Dva puta su predstavljali Jermeniju u Evropi, ali vrlo brzo su završavali svoje avanture, oba puta u prvom pretkolu Lige Evrope - 2021. i 2022. kada su zaustavljeni od kazahstanskog Kairata odnosno finskog KuPSa.

Domaće utakmice igraju na "Armavir siti" stadionu koji nakon rekonstrukcije ima kapacitet 3.000 sedećih mejsta. U sedam godina postojanja FC Noa je dva puta bio vicešampion Jermenije, a posebna je bila prva sezona od osnivanju.

Klub je osnovan 2017, a odmah je iste godine počeo sezonu u jermenskom drugom rangu i 2018. su se plasirali u jermensku elitu, tako da su u društvu najboljih zaigrali za godinu dana od osnivanja. Pomenuti klub ima u evropskim takmičenjima koeficijent 2.000 pa recimo u slučaju titule prvaka Jermenije ne bi imali status nosioca u prvom pretkolu Lige šampiona.

Trenutni roster ovog mladog kluba iz Jerevana je pun internacionalaca, a ima i nekolicina reprezentativaca kako Armenije, tako i drugih zemalja. Najbolji strelac tima ove sezone je 28-godišnji kapiten Artur Miranjijan koji je u dosadašnjem delu šampionata postigao 18 golova.

Uprava kluba radi neverovatne stvari, a za sedam godina postojanja doći do situacije da je najveći favorit za titulu što je podatak vredan svakog poštovanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati