Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mozzartsport ]

24. 10. 2022. 10:54 0

"Negrooo, oleee" na Bombonjeri: Ko je tvorac Bokine titule

Argentina je u žuto-plavom. Navijači Boke slave 35. titulu u hičkokovskoj završnici. Tim s Bombonjere nije uspeo da pobedi Independijente na svom terenu (2:2) u poslednjem kolu Lige Profesional, ali je kruna osvojena zahvaljujući pobedi mrskog Rivera u Aveljanedi protiv Rasinga. Golmana Milionera Franka Armanija slaviće Bokini tifozi posle odbranjenog penala Galvanu u finišu utakmice, kod 1:1.

Tvorac renesanse Boke je Ugo Ibara, nekada igračka legenda kluba koji je letos nasledio tim od još jednog velikog asa kluba Sebastijana Batalje. Tim skrhan povredama, lošom atmosferom u timu, trvenjima u klubu, uspeo je poput Feniksa da se izdigne. Niko nije verovao u Negra, osim Huana Ramona Rikelmea koji mu je predao vruć krompir. Titula je tada bila nemoguća misija.

Kako je šampionat odmicao Boka je je bila sve bolja. Nije se umiralo u lepoti, pobede su ostvarene uglavnom golom razlike. Konkurenti su posustajali, a Boka je nizala uspehe i stigla na kraju pomalo srećno do 35. krune. Na 23 utakmica, Ibara je ostvario 15 pobeda (od toga 14 golom razlike) i prvi prošao kroz cilj u zemlji gde je fudbal religija, više od igre, od sporta...

"Negrooooo, Negrooooo, oleeeee oleeeee oleeeee, Negrooooo, Negroooo" - odzvanjalo je Bombonjerom posle meča. Navijači su bili u delirijumu, a znali su ko je najzaslužniji za titulu.

- Osvojili smo titulu. Boka je uvek nešto posebna. I kada sam bio igrač isto se ovako dešavalo, prelep je osećaj - rekao je 48-godišnji trener koji ima 15 titula kao defanzivac u klubu.

Ibara je osvojio četiri Kopa Libertadores i jedan Interkontinental kup, tri osvojena prvenstva kao igrač i sada debitantski kao trener.

- Imali smo mnogo ovakvih teških utakmica, kao ovaj sa Independijenteom. Bilo je komplikovano, ali znali smo da može da se desi. Boka je pošteno pobedila. Ovi momci to zaslužuju, bio je to ogroman posao. Sav ovaj trud koji su uložili dok sam ja kao trener bio je veoma veliki. Zaslužili smo ovo što nam se trenutno dešava - rekao je Negro koji je sa porodicom proslavio titulu na terenu.

Teško je dolazio do reči.

- Boka ima tu mistiku koju smo dostizali malo po malo i koju smo gradili korak po korak. Što se tiče prvenstva i poslednjeg kola, Boka je šampion jer je bila bolja od svih.

Ibara nema ugovor za narednu sezonu. Tek se narednog meseca očekuju razgovori sa Rikelmeom i čelnicima kluba. Velike su šanse da ostane na kormilu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati