Košarka

[ Izvor: Mediji ]

27. 04. 2024. 21:07 1

"Šanse za A licencu smo izgubili pre 10, 15 godina"

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je da želi da trener Željko Obradović što duže ostane na klupi crno-belih, ali je i istakao da je potrebno iskoreniti vređanje sa tribina.

- Željko Obradović je produžio ugovor sa Partizanom na još dve sezone. Čestitam Željku na novom ugovoru, čestitam i svim partizanovcima. Čeka nas lep period - rekao je Mijailović na konferenciji za novinare u Beogradu.

- Zašto dve godine? Ja kao partizanovac, pa onda i kao predsednik Partizana, želim da Željko ostane koliko god to on bude želeo. Želim mu svu sreću i da što više godina ostane u Partizanu, ali ova uprava uprava na čelu sa mnom ima mandat na dve i po godine, a ja kao predsednik nakon isteka mandata ne mogu nikome da garantujem za budžet ni za uslove rada.

On je potom govorio o navijačima crno-belih, istakao je da su najbolji na svetu, da svi to govore, ali je potom naveo da mora da se prestane sa vređenjem sa tribina.

- Nikada nisam pričao nikome za koga treba da glasaju, nikad ne bih svoju poziciju zloupotrebio na takav način, ali ljudski je reći da vređanje sa tribina naših bivših igrača, ljudi iz politike koji vode državu, predsednika nekih drugih klubova, kvari našu reputaciju i pravi finansijsku štetu - rekao je Mijailović.

- Kada navijači vređaju predsednika države, mnogi gledaju kako ja reagujem. Nikad ne reagujem, nije primereno da ja kao predsednik kluba reagujem, ali moj unutrašnji osećaj je jako loš. Dešavalo se već sutradan moram da pozovem za neku pomoć za klub, gde mi čovek jasno kaže da će kao predsednik države da pomogne svim klubovima, ali da mu kao čoveku ne prija da ga vređaju na najstrašniji način jer to ne zaslužuje - dodao je on.

Mijailović je ponovio da mora da se prestane sa tim vređanjima.

- Imate izbore i glasajte, ali ljudski je da kažem da ne treba vređati Milutinova, predsednika države, bilo koga zato što želimo da nastavimo gradimo fenomen koji smo zajedno stvorili.

Dodao je da se od početka godine naslušao raznih priča kako je u svađi sa Obradovićem, kako ne želi da mu produži ugovor…

- Mi imamo zajedništvo u svemu ovom jer svi istinski volimo ovaj klub. Nije bitno ko je u upravi, ko je na klupi, ko nosi dres Partizana - rekao je Mijailović.

Naveo je da je cilj Partizana stalno članstvo u Evroligi, ali je naveo da ne veruje da je dobijanje A licence realno.

- Mi smo svoje šanse izgubili pre 10-15 godina, kada smo takođe imali kontinuitet igranja u Evroligi. Ne znam zašto se to nije dogodilo. Mi bismo bili najsrećniji na svetu da imamo samo garanciju učešća u Evroligi. Nemamo sada nikakvu garanciju igranja Evrolige naredne sezone, a sa licencom bismo imali određeni komfor da planiramo stvari, da dovodimo igrače koji prave razliku - rekao je prvi čovek Partizana.

Mijailović je dodao da nema informacija kada će Evroliga doneti odluku o B licencama.

- Mi da možemo da odlučimo, mi bismo to rešili. Ne odlučujemo, već prihvatamo odluku. Koliko znam, Evroliga neće menjati format naredne sezone i verujem da oni sada čekaju da se završe takmičenja, kako bi se donela konačna odluka - rekao je Mijailović.

- Očekujem da Partizan igra Evroligu, želeli bismo da je igramo kao osvajači ABA lige, ali i ako je ne osvojimo, želimo da je igramo na pozivnicu kao prošle sezone ili kao Zvezda u sezoni koja je i dalje aktivna.

Novinari su upitali Mijailovića o odnosu sa Crvenom zvezdom, a on je ogovorio da su ti odnosi bili još gori kada je došao u klub.

- Danas nisu odnosi klubova toliko loši, već dva predsednika. Vidim da se gospodin Drčelić najavljuje kao novi predsednik Zvezde. Sa njim imam normalan odnos i mislim da će se odnosi popraviti samo promenom u njihovom klubu. I pre mog dolaska ti odnosi bili su užasno loši, to je iz perioda njihovog predsednika čije prezime danas ne želim da spomenem i Vujoševićevog, odnosno Danilovićevog vremena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Jede mi se nešto slatko

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati