Fudbal

Direktno.rs

09. 05. 2024. 22:57 0

Leverkuzen ne gubi: Protiv Atalanta u finalu LE

U finalu ovogodišnje Lige Evrope naćiće se Bajer Leverkuzen i Atalanta. Četa Ćabija Alonsa odigrala je nerešeno protiv Rome 2:2, dok je Atalanta na svom terenu pregazila Marsej sa 3:0.

Vest večeri je svakako Bajer Leverkuzena koji je i večeras uspeo da izbegne poraz u nadoknadi vremena, po ko zna koji put ove sezone, te remijem 2:2 otišao u finale ukupnim rezultatom 4:2.

Atalanta je pred svojim navijačima potpuno nadigrala Marsej i rezultatom 3:0, posle 1:1 na "Velodromu" overila plasman u finale.

Problem za Romu desio se sredinom prvog dela kada je Spinacola morao da napusti teren zbog povrede, a zamenio ga je Zalevski. Bajer je nastavio da napada, Hložek je imao novu šansu, potom je Palasios pogodio stativu, a onda je novu propustio i Frimpong.

Kazna je usledila u finišu prvog poluvremena kada je Ta nepotrebno povukao Azmuna, a sudija pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Paredes i snažnim udarcem po sredini gola pogodio za 0:1.

Pravi šok usledio je sredinom drugog poluvremena, kada je Roma iz drugog penala uspela da dođe od 0:2. Hložek je nespretno ostavio ruku pored glave i zakačio loptu, a nakon asistencije iz VAR sobe, sudija je pokazao na belu tačku. Ponovo je loptu namestio Paredes i snažnim udarcem u levi ugao pogodio za 0:2.

I onda, u 83. minutu, Grimaldo je izveo korner, Svilar i Smoling se nisu sporazumeli, sudarili su se na petercu, a lopta je prošla i pogodila Manćinija i završila u mreži za 1:2.

Roma je u finišu krenula na sve ili ništa ne bi li izborila produžetke, a iz kontre u nadoknadi malo je falilo da Šik sa gotovo polovine terena lobuje istrčalog Svilara. Što nije uspeo Šik, jeste Stanišić, koji je u sedmom minutu nadoknade prošao po desnoj strani i potom sjano pogodi dalji ugao za konačnih 2:2!

U drugom meču, Atalanta je pobedila Olimpik Marsej rezultatom 3:0, te nakon 1:1 na "Velodromu", overila plasman u finale.

Gosti iz Marseja večeras se nisu ništa pitali, a Atalanta je potpuno zasluženo došla do pobede i finala.

U 30. minutu Lukman je gađao iskosa sa ivice šesnaesterca, lopta je na putu ka golu zakačila jednog igrača i završila u mreži za 1:0.

Sve je bilo gotovo u 52. minutu kada je Ruđeri uneo loptu sa levog boka i potom maestralno pogodio same rašlje, u daljem uglu za 2:0.

U poslednjim trenucima utakmice Ture je iskoristio grešku Marseja na sredini, protutnjao je po levoj strani i pogodio dalji ugao za konačnih 3:0.

Dakle, u velikom finalu 22. maja u Dablinu sastaće se Bajer Leverkuzen i Atalanta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati