Fudbal

[ Izvor: mozzart sport ]

22. 11. 2023. 05:46 0

Nebeski skok Otamendija za istorijski poraz Brazila (VIDEO)

Polako, ali sigurno Marakana bi mogla da postane omiljeno igralište Lionela Skalonije. Tamo je pre skoro dve i po godine protiv Brazila doneo Argentini titulu prvaka Južne Amerike, tamo je prošle noći još jednom rastužio Selesao, nanevši mu poraz u mundijalskim kvalifikacijama - 1:0 (0:0).

Istorijski poraz, jer Brazil do sada nije znao kako je to izgubiti kod kuće u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo. Odigrao je na svom terenu 64 utakmice i samo 13 puta remizirao, uz čak 51 pobedu! Sve dok u sredu na Marakanu nije došla Argentina da taj niz prekine. I ne samo to, već i da preuzme vođstvo u međusobnim duelima, budući da su obe reprezentacije imale po 39 trijumfa. Gaučosi od ove noći imaju jednu više...

Ponajviše zahvaljujući Nikolasu Otamendiju, čoveku koji je napravio rezultatsku razliku u gladijatorskom okršaju u Rio de Žaneiru.

Tuča na tribinama, tuča i na terenu. Uvertira koju je imao južnoamerički klasik i zbog koje je utakmica na Marakani kasnila gotovo punih pola sata, pretila je da upropasti fudbalski spektakl. Nervoza prouzrokovana neredima izazvnim od strane navijača kao da se sa tribina prelila na travu i kao da nikome posle svega što je prethodilo prvom sudijskom zvižduku nije bilo do lopte. Bespoštedna borba, dueli na svakom ćošku, startovi na ivici isključenja i gotovo ničega fudbalskog u gotovo sat vremena utakmice dveju fudbalskih velesila...

Slutilo je sve kao da bismo mogli da vidimo "nulu" na Marakani, a onda se sa vrha iste spustio Otamendi i sa penala poslao smrtonosan hitac glavom.

Prvo poluvreme proletelo je u prekidima, sitnim, ali i oštrim, grubim faulovima. Martineli u tek devetom nastupu u dresu sa državnim grbom umesto u heroja izrastao u tragičara. Jer jedino je on ulazio u šanse.

Kazna je bila surova i stigla je vrlo brzo. Samo pet minuta pošto je Martineli prokockao svoju drugu šansu, Otamendi je na drugoj strani doneo prednost gostima. Đovani Lo Selso je zavrnuo iz kornera, a štoper Benfike, kao da je na federima, skočio između Gabrijela Magaljaesa i Nina (ušao na poluvremenu umesto Markinjosa) i gađao toliko precizno da ni čitave sezone fantastični Alison nije mogao ništa...

Argentinci ni pre, a ni posle tog gola nisu uradili gotovo ništa pred protivničkim golom. Lionel Mesi je desetak minuta pre kraja napustio igru zbog, čini se, blaže povrede, mada nije previše doneo ekipi u ofanzivi. Diniz je u nastavku pokušavao da promeni tok utakmice izmenama, ali nije uspeo. Štaviše, meč je završio sa igračem manje pošto je Žoelinton desetak minuta pre kraja zbog neopreznog starta na Rodrigu De Polu (iznudio i javne opomene za Žezusa i Rafinju) dobio crveni karton.

Ovom pobedom Argentina ne samo da se vratila na vrh tabele, već je sačuvala i lidersku poziciju na FIFA rang listi, budući da je Francuska u utorak remizirala sa Grčkom i propustila priliku da je pretekne.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO (JUŽNA AMERIKA) - 6. KOLO

Utorak

Paragvaj - Kolumbija 0:1 (0:1)

/Bore 11pen/

Sreda

Ekvador – Čile 1:0 (1:0)

/Mena 21/

Urugvaj – Bolivija 3:0 (2:0)

/Nunjez 15, 71, Viljamil 39ag/

Brazil - Argentina 0:1 (0:0)

/Otamendi 63/

Peru - Venecuela 1:1 (1:0)

/Jotun 17 - Savarino 54/

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati