Fudbal

Milan Zarić

08. 04. 2021. 22:58 0

Tadić tragičar Ajaksa, Dinamo pao sa penala

Fudbaleri zagrebačkog Dinama nisu uspeli da naprave još jedno iznenađenje, poput onog u osmini finala protiv Totenhema, pošto su večeras na "Maksimiru" izgubili od Viljareala (0:1) u prvom meču četvrfinala Lige Evrope. Izgubili su i igrači Ajaksa od Rome (1:2), a tragičar je bio naš Dušan Tadić, koji je pri rezultatu 1:1 promašio penal. Pre toga je zabeležio asistenciju.

Fudbaleri Dinama su puni samopouzdanja dočekali duel sa Viljarealom, pošto su u osmini finala bacili na kolena Totenhem. A koliko su bili motivisani protiv "žute podmornice", moglo je da se vidi već na startu meča.

Tako je već u 12. minutu zapretio Teofil-Katren, ali je njegov udarac glavom prošao pored gola. Samo osam minuta kasnije je Livaković zaustavio udarac Španaca, da bi se u 26. zatresla mreža Viljareala.

Mislav Oršić je uspeo da pogodi, međutim njegovo slavlje je bilo kratkotrajno. Jer, sudija Zibert je otišao da sve proveri uz pomoć VAR-a, koji je rastužio "modre", budući da je dosuđen ofsajd.

Ako se može reći da je prvi deo prvog poluvremena pripao Dinamu, finiš ovog dela igre je u potpunosti pripao Špancima. Jer, najpre je Moreno imao odličnu šansu u 31. minutu, što je bio samo uvod u ono što će se desiti u samom finišu prvog poluvremena.

Tako je u 43. minutu Teofil-Katren igrao rukom, sudija je pokazao na belu tačku, a tu odluku je potvrdio i nakon što je pogledao snimak. Odgovornost je u 44. minutu preuzeo Đerar Moreno, bio je precizan i doneo je, ispostavilo se kasnije, pobedu Viljarealu.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa će Dinamo morati mnogo bolje da odigra za sedam dana kako ni prošao dalje.

Kod kuće je u prvom meču četvrtfinala izgubio i Ajaks, od koga je u Amsterdamu bila bolja Roma - 1:2.

Međutim, nije se očekivao takav ishod na osnovu prikazanog u prvom poluvremenu, budući da je Ajaks vodio od 39. minuta. Tada je Dušan Tadić sjajno asistirao Klasenu, koji je bio precizan i nastalo je slavlje među "kopljanicima".

Ajaks je imao veliku priliku da u 53. minutu duplira prednost. Dosuđen je penal za Holanđane, odgovornost je preuzeo Dušan Tadić, ali je promašio.

Taj kiks je skupo koštao Ajaks, budući da je promašaj kažnjen samo četiri minuta kasnije, kada je Pelegrini doneo poravnanje "vučici".

I to nije bilo sve od problema za Ajaks, kome je Ibanjez dao gol u 87. minutu i približio tako Romu polufinalu Lige Evrope.

Kada je reč o preostala dva meča, veliko iznenađenje je napravila Slavija iz Praga, koja je remizirala u gostima sa Arsenalom - 1:1, dok je rutinskom pobedom nad Granadom (0:2) Mančester junajted već jednom nogom u polufinalu Lige Evrope.

ČETVRTAK

Ajaks - Roma 1:2 (1:0)

Arsenal - Slavija Prag 1:1 (0:0)

Dinamo Zagreb - Viljareal 0:1 (0:1)

Granada - Mančester junajted 0:2 (0:1)

(*revanši su na programu 15. aprila)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati