Kuhinjica
01. 07. 2023. 06:24 1
Supa sa domaćim knedlama
Topla supa sa domaćim knedlama uvek prija.
Potrebno je:
1 batak/karabatak
1 kocka za supu
4-5 šargarepa
po ukusu povrće
Za knedle:
2 jajeta
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašika peršuna
1 kašika ulja
po potrebi (50 g okvirno) griza
Priprema
Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca u čvrst sneg, ali viljuškom! Dodati lagano žumanca, kašiku ulja, kašiku suvog biljnog začina i kašiku peršuna, pa lagano sve sjediniti da belanca ne padnu. Griz dodavati da masa postane čvršća, ali ne previše. Prekriti streč folijom pa staviti u frižider na 15-20 minuta. Dok se smesa za knedle hladi stavite meso i šargerepu da se kuva. Kada se batak skuvao izvaditi i očistiti od kostiju pa meso vratiti. Dodati kocku za supu. Smanjiti temperaturu pa izvadite iz frižidera smesu za knedle. Kašiku prvo umočite u supu pa vadite smesu i spustate knedle. Nemojte uzimati previše pošto će nabubriti. Kada ste sve spustili krčkati 15-20 minuta dok ne izađu na površinu. Posoliti i poboberiti po ukusu. Prijatno!
SAVET
Polako dodavati griz da ne bude čvrsta smesa biće knedle tvrde.
Komentari 1
ostavi komentar