Kuhinjica
23. 10. 2021. 07:00 0
Čokoladni tart: Svi će vam tražiti recept
Ova fenomenalna poslastica gotova je za manje od pola sata i svako može da je napravi.
Sastojci:
150 g ovsenog brašna,
50 ml meda,
30 g kokosovog ulja.
Za punjenje:
50 g seckane čokolade,
150 g čokolade,
3 kašike ulja.
Za ukrašavanje:
1 štangla rendane čokolade,
2 šake seckanog koštunjavog voća po želji.
Priprema: Sjedinite brašno, med i kokosovo ulje. Kalup za tart premažite mašću, pospite brašnom, pa dobijenu smesu rasporedite po dnu i po ivicama kalupa tako da napravite udubljenje u sredini. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta, pa kada je pečeno izvadite iz rerne.
Po sredini rasporedite sitno seckanu čokoladu. Preko nje sipajte glazuru koju ste pripremili tako što ste na tihoj vatri otopili čokoladu i ulje. Ostavite par minuta da se čokolada malo stegne. Potom pospite rendanom čokoladom i koštunjavim voćem po želji. Isecite na trouglove i poslužite.
Komentari 0
ostavi komentar