Kuhinjica
22. 02. 2024. 07:04 0
Egzotična trpeza: Recept za kus kus salatu
Salatu možete jesti, kao obrok ili poslužiti kao prilog uz ribu ili meso.
Sastojci:
1 tikvica
2 šargarepe
1 čen belog luka
1 šolja vode (200 ml )
120 g kus-kusa
ulje (ukoliko postite na vodi, tikvice i šargarepu možete da isprzite bez ulja, na sopstvenom soku)
so, biber
Priprema:
Opranu tikvicu, izrendajte, posolite i ostavite 10 minuta, kako bi ispustila tečnost. Šargarepe izrendajte.
Kus-kus prelijte sa vrućom posoljenom vodom, promešajte, pa poklopite i ostavite 10 minuta da nabubri. U tiganju zagrejte ulje i dadajte tikvice i šargrepu. Ukoliko postite na vodi tikvice dinstajte na sopostvenom soku, zajedno sa šargarepom. Začinite i pržite par minuta.
Na kraju dodajte kus-kus i beli luk, i sastojke dobro promešajte. Probajte, pa začinite po vašem ukusu.
Komentari 0
ostavi komentar