Kuhinjica
27. 11. 2021. 07:00 0
Njoke od bundeve sa makom, sočne i ukusne
Njoke ne moraju da budu samo prilog nekom slanom jelu - fantastične su i kao poslastica koja miriše na muskatnu bundevu, a sa dodatkom maka i šećera u prahu predstavljaju pravo slatko zadovoljstvo!
Sastojci:
500 g muskatne bundeve,
1 žumance,
200 g brašna,
200 g pire krompira,
100 g maka,
2 kašike šećera u prahu,
1/2 kašičice muskatnog oraha.
Priprema: Očistite bundevu, isecite je na komade i pecite u rerni oko 30 minuta na 180 stepeni. Od ohlađene pečene bundeve napravite pire, pa dodajte krompir pire, jaje, brašno, šećer i muskatno orašče. Umesite glatko testo, pa ga podelite na četiri dela.
Od svakog komada testa napravite tanju "kobasicu" i secite je na kratke komade. Svaki komad možete da pritisnete na viljušku kako biste dobili karakterističnu šaru.
Njoke skuvajte u zaslađenoj vodi i kad isplivaju na površinu izvadite i ocedite. Kuvane njoke pospite mlevenim makom i šećerom.
Komentari 0
ostavi komentar