Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

27. 11. 2021. 07:00 0

Njoke od bundeve sa makom, sočne i ukusne

Njoke ne moraju da budu samo prilog nekom slanom jelu - fantastične su i kao poslastica koja miriše na muskatnu bundevu, a sa dodatkom maka i šećera u prahu predstavljaju pravo slatko zadovoljstvo!

Sastojci:

500 g muskatne bundeve,

1 žumance,

200 g brašna,

200 g pire krompira,

100 g maka,

2 kašike šećera u prahu,

1/2 kašičice muskatnog oraha.

Priprema: Očistite bundevu, isecite je na komade i pecite u rerni oko 30 minuta na 180 stepeni. Od ohlađene pečene bundeve napravite pire, pa dodajte krompir pire, jaje, brašno, šećer i muskatno orašče. Umesite glatko testo, pa ga podelite na četiri dela.

Od svakog komada testa napravite tanju "kobasicu" i secite je na kratke komade. Svaki komad možete da pritisnete na viljušku kako biste dobili karakterističnu šaru.

Njoke skuvajte u zaslađenoj vodi i kad isplivaju na površinu izvadite i ocedite. Kuvane njoke pospite mlevenim makom i šećerom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Ekskurzija nekad i sad

Zoran Živković [21.01.2022.]


Anketa

Koja vam je najlepša planina u Srbiji?

Rezultati

Video dana

Mocart