Kuhinjica

[ Izvor: juznasrbija.info ]

06. 02. 2021. 07:25 0

Subota je dan za tavče: Pasulj prebranac

Za danas jedan stari recept juga Srbije odnosno tavče, pasulj prebranac zapečen u rerni.

Napomena: Ne štedeti na ulju, jer prebranac je dobar kad se napije masnoćom.

Potrebno je:

500 g pasulja tetovca
3-4 glavice crnog luka
1/2 praziluka
1 puna kašičica slatke aleve paprike i kašičica tucane, pola kesice crnog mlevenog bibera
po ukusu suvog biljnog začina
1 crveni luk
250-300 ml ulja

Priprema:

Pasulj staviti u šerpu i naliti hladnom vodom i staviti da provri pa procediti i baciti prvu vodu, zatim ponoviti postupak samo dodati sitno iseckan luk zatim ponovo procediti pa prosuti i drugu vodu pa naliti treću i ostaviti da kuva dok ne omekša.

Praziluk naseći na tanke kolutiće pa ga propržiti na malo ulja dok nepostane staklast.

U vatrostalnu činiju ili keramički pekač (grne) sipati proceđen pasulj, ali sačuvati pola čaše vode u kome se kuvao.

Praziluk sjediniti sa pasuljem i dodati mu biljni začin, papriku, biber, vodu od kuvanja i ulje.

Dodati i neku suvu cepkanu papriku.

Peći u rerni oko 45 minuta na 180 stepeni.

Služiti uz svežu salatu i ljute papričice

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati